StartLab internetes tehetségkutató pályázat

forrás Prim Online, 2004. szeptember 15. 19:20
A Startlap.hu és a Carnation StartLab néven (www.startlab.hu) internetes tehetségkutató pályázatot indít 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A pályázat célja, hogy egy új generáció tehetségeinek segítségével időutazást tegyünk az elkövetkezendő 20 évbe, az internet jövőjének és a jövő internetének világába.
A pályázatot az az elgondolás hívta életre, hogy itthon eddig nem létező lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.

A pályaművek elbírálásában mind a közvetlen, mind a közvetett iparágak (IT, marketing, digitális képalkotás) egy-egy jeles képviselője vesz részt.

Az első fázisban a Carnation feladata volt a pályázat nevének és arculatának megtervezése, a megvalósítás és lebonyolítás koncepciójának elkészítése. Második fázisban a pályázat kommunikációjának támogatására önálló website és a pályázatot népszerűsítő online hirdetések készültek. A pályázatot hirdető erőteljes hirdetési kampány egy hete indult az interneten. A jelentkezéseket a pályázat internetes oldala október 10-ig folyamatosan fogadja. A pályázati anyagok leadási ideje november 12. A beérkezett munkák értékelése után a zsűri decemberben hirdeti ki a győzteseket.

A Startlap.hu és a Carnation a pályázat elindításával egy évenként ismétlődő eseményt szeretnének útjára indítani, amely során a fiataloknak módot adnak arra, hogy a legkülönbözőbb témakörökben fejthessék ki elképzeléseiket, terveiket.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09