Globális rádió 3G mobiltelefonokon a Virgintől

Milkovits Gábor, 2005. március 4. 08:00
A Virgin Radio beindította a világ első olyan rádióadását, amelyet világszerte ingyenesen lehet fogni a harmadik generációs mobiltelefonokon.
A digitális adások a harmadik generációs szélessávú mobilhálózatokon keresztül jutnak el a hallgatókhoz, függetlenül a szolgáltatótól és a földrajzi helytől. A Virgin a Sydus nevű cég technológiáját használja ehhez, amelynek szoftvere WAP-on keresztül ingyenesen letölthető a Virgin Radio weboldaláról (http://www.virginradio.co.uk/), ezután pedig már csak választani kell a három, különféle műfajú zenét sugárzó állomás közül. A szolgáltatás mintegy 25 Symbian Series 60 vagy Symbian UIQ operációs rendszerű 2,5G és 3G okos telefonon keresztül elérhető - ez jelenleg közel 15 milliós potenciális hallgatói tábort jelent, de a harmadik generációs készülékek népszerűségének jelenlegi ütemével számolva ez a szám rövidesen megsokszorozódhat.

A rádióhallgatás a korlátlan 3G hálózathasználatot biztosító fix díjas előfizetéses konstrukciók esetén ingyenes, ám azoknak, akik használati díjat fizetnek a GPRS vagy a 3G szolgáltatások után, érdemes előbb kiszámolniuk az adás által igénybe vett sávszélesség percdíjait, mielőtt letöltik a szoftvert és rádióhallgatásba kezdenek.
Kulcsszavak: UMTS

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Intelligens rendszer optimalizálja a koppenhágai repülőtér levegőjét

A dán főváros repülőterén 2023-ban több mint 26 millió utas fordult meg. Ez átlagosan napi 73 ezer fős forgalmat jelent, ami mellett még a reptér több mint 16 ezer alkalmazottjának egy része is nap mint nap a helyszínen tartózkodik. Márpedig amikor ennyi ember fordul meg egy épületegyüttesben, akkor a legkevésbé sem mindegy, hogy milyen ott a levegő minősége, és ezt mekkora energiabefektetéssel lehet biztosítani.

2024. július 1. 09:55

Megvannak a Magyar Ipari Célgép Nagydíj idei nyertesei

Június 28-án, a városligeti Millennium Házában rendezték meg az ország legnagyobb gépipari szakmai eseményét a Gépész Szalont, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj immár negyedik díjátadóját, a Chemplex Kft és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében. Az Év Célgépe díjra a tavalyi jelentkezéseket is felülmúlva az idén 121 pályamű érkezett, 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket, emellett díjazták az év ötletét, az év öko-célgépét és az év tervezőjét is.

2024. június 30. 16:51

Megjelent a legfrissebb Ericsson Mobility Report

Elérte a 45%-ot az 5G középsáv globális lefedettsége, azaz már szinte minden második ember számára hozzáférhető az a mobilhálózati technológia a földön, ami a lefedettség és sebesség szempontjából ideális egyensúlyt és felhasználói élményt kínál – derül ki az Ericsson Mobility Report 2024 júniusi kiadásából.

2024. június 30. 15:22

Büntetővámok bevezetését tervezi az EU a kínai elektromos autók importjára

Jelentősen drágulhatnak a kínai elektromos autók, ugyanis az Európai Bizottság bejelentette, hogy büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott és az Európai Unió piacára behozni szándékozott akkumulátoros elektromos gépjárművekre.

2024. június 30. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40