Egyedi fejlesztésű banki szoftver – Montana módra

forrás Prim Online, 2006. június 12. 11:05
A Montana Zrt. 2002-ben olyan szoftvert fejlesztett ki a Takinfo Kft. részére, amely lehetővé tette az összes Takarékszövetkezet csatlakozását a banki adósnyilvántartó rendszerhez, a BAR-hoz. Az azóta is eredményesen működő TBAR fantázianevű szoftver továbbfejlesztését most a hosszú távú partnerként bevált Montana Zrt. valósítja meg. A fejlesztésre azért van szükség, hogy a szoftver eleget tegyen a központi hitelinformációs rendszer működését szabályozó hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény 2006. január 1-jén hatályba lépett változásainak.
A Takinfo Kft.-t a Takarékszövetkezeti Integráció (149 takarékszövetkezet) informatikai szolgáltatója, a Takarékszövetkezetek közös biztonsági alapja az OTIVA, és a Takarékszövetkezetek központi bankja a Takarékbank Rt. alapította. Feladata, hogy a takarékszövetkezeteket a Takarékbankkal, illetve a bankon keresztül az országos és nemzetközi elszámolás-forgalmi rendszerekkel egységes és korszerű IT megoldásokkal kapcsolja össze.

A Montana Zrt. által fejlesztett TBAR hozzájárult ahhoz, hogy a Takinfo Kft. kiépítse Magyarország kapcsolódó partnerek számát tekintve legnagyobb, forgalmát tekintve második legjelentősebb elszámoló központját.

Most a Montana Zrt. a TBAR alkalmazás továbbfejlesztését a rendszerkövetési támogatás keretében összesen 600 órás mérnöki munkával valósítja meg. Ennek során a szoftver alkalmassá válik minden, a Takinfo Kft. részéről felmerült új igény kiszolgálására. A korlátlan számú felhasználó számára megnyitott rendszert követő karbantartását a Montana Zrt. végzi a Montana Quality Support szolgáltatás keretében.
Kulcsszavak: bankszolg bank Montana

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09