Helyreállítás-felügyeleti szoftverek az EMC-től

forrás Prim Online, 2006. november 9. 12:45
Az EMC bejelentett egy sor új és frissített szoftverterméket, amelyekkel hatékonyabban teljesíthetők a kritikus alkalmazások és adatok helyreállításának céljai. Az EMC helyreállítás-felügyeleti megoldásai az adatvédelem három fő oszlopát – az alkalmazásokat biztosító védelmet, a lemez alapú helyreállíthatóságot és a továbbfejlesztett felügyelhetőséget – célozzák meg, hogy a megfelelő adatokat a szükséges időben egyszerűen és megbízhatóan helyre lehessen állítani.
Az új szoftvertermékek

Az EMC Backup Manager for SharePoint szoftver és az EMC NetWorker Module for MEDITECH alkalmazás-integrált biztonsági mentést és helyreállítást kínál munkacsoportos, illetve egészségügyi adatokat kezelők számára.

Az EMC RecoverPoint szoftver új verziói, az EMC Replication Manager szoftver és az EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra pedig a lemez alapú védelmet javítják, a szervezet üzleti adataihoz illeszkedő, réteges szerkezetű védelmi és helyreállítási szinteket biztosítva.

Könnyen kezelhető jelentéskészítő és elemző eszköz az EMC NetWorker Dashboard, amely a NetWorker biztonsági mentési környezet jobb megismeréséhez és felügyeletéhez járul hozzá.

Új, az alkalmazásokra figyelő adatvédelem

A Microsoft .NET architektúrára támaszkodva az EMC Backup Manager for SharePoint olyan eszközöket kínál a felhasználók számára, amelyekkel hatékonyan birkózhatnak meg a kritikus fontosságú, mindennapos biztonsági mentési és helyreállítási feladatokkal.
Az új EMC NetWorker Module for MEDITECH segítségével a rendszergazdák normál, ütemezett NetWorker-mentéseket végezhetnek, valamint replikákat készíthetnek a katasztrófahelyzetek helyreállása képen az alkalmazás működésének megszakítása nélkül.

A lemez alapú védelmi szoftverek frissítései

A legfrissebb EMC Replication Manager kiadás tovább bővíti az EMC, – heterogén operációs rendszereket használó gépeken futó – üzleti alkalmazások replikációjára szolgáló technológiáinak univerzális felügyeletét. Konkrétan: az új kiadás támogatja a több hoszton és/vagy tömbön működő adatbázisok szinkronizált replikációját is. Ez az újdonság korábban elérhetetlen szintű kihasználtságot jelentett a tömb alapú replikák számára, különösen Oracle és SAP környezetekben. Az új Itaniumos operációs rendszerek és a nemrég bejelentett új CLARiiON tömbök támogatása pedig még tovább szélesíti azt a környezetet, amelyben a Replication Manager szoftver alkalmazható.

Az NDMP protokollt kihasználva az új EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra automatizált, központosított megoldást kínál azonnali „pillanatfelvétel”-mentések készítéséhez akár szalagra, akár lemezekre. Szintén a Storage Networking World-ön számolt be az EMC az EMC RecoverPoint szoftver sikeres alkalmazásáról. Az EMC RecoverPoint, amely most már a 2006 májusában felvásárolt Kashya technológiájára épül, egy olyan intelligens adatvédelmi és –helyreállítási megoldás, amely a hálózatban található sávon kívüli készülékeken, vagy a hoszton is fut.

A mentési környezet jobb felügyelhetősége

A kifejezetten az EMC NetWorker vásárlók számára készült EMC NetWorker Dashboard egy új, biztonságimentés-korrelációs és hatáselemzési eszköz, amellyel jobban megismerhető a mentések állapota, valamint csökkenthető a biztonsági mentések és helyreállítások problémáinak hibakereséséhez szükséges idő.

Elérhetőség és árak

Az EMC Backup Manager for SharePoint 1.0 szoftver 2006 novemberében jelenik meg, 2500 dolláros áron.
Az EMC NetWorker Module for MEDITECH 1.0 már kapható, 4950 dolláros áron.
Az EMC Replication Manager 5.0 szoftver 2006 decemberében jelenik meg, ára 4000 USD/felügyelt gép indul.
Az EMC NetWorker Dashboard 1.0 2006 novemberében jelenik meg, induló ára 2000 dollár.
Az EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra 2.3 2006 novemberében jelenik meg, 4995 dolláros áron.
Az EMC RecoverPoint már kapható, az ára 83 ezer dollártól indul.
Kulcsszavak: security adatvédelem EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09