RIS: az első JD Edwards outsourcing szolgáltató Magyarországon

forrás Prim Online, 2006. december 13. 11:16
A hazai piacon egyedülálló szolgáltatást nyújtó céggel bővült 2006. őszén az Oracle Hungary partnerhálózata. A RIS Kft. a piac új szereplőjeként a JD Edwards vállalatirányítási rendszerek bevezetését, üzemeltetését és támogatását hazánkban elsőként outsourcing – azaz bérleti konstrukció – formában nyújtja.
A JD Edwards vállalatirányítási rendszer az Oracle üzleti alkalmazás portfóliójának sikeres középvállalati terméke. A megoldás számos iparági funkciót tartalmaz, így elterjedt többek között az építőipari, a gyártó- és összeszerelő valamint a kereskedelmi cégek körében. Magyarországon az Oracle e terméket is partnerein keresztül értékesíti. A RIS piacra lépésével tovább szélesedett a kínálat, mivel a cég hazánkban elsőként JD Edwards outsourcingra szakosodott.

„Magyarországon jelenleg közel 60 JD Edwards-ot használó ügyfelünk van, és folyamatos az érdeklődés újabb cégek részéről. Most, hogy a RIS Kft. révén a termék mellé teljes körű szolgáltatást tudunk kínálni, még jobb esélyünk van a JD Edwards felhasználók számának lendületes növelésére” – mondta Major Gábor, az Oracle alkalmazás üzletágvezetője.

A RIS Kft. munkatársai tíz éves tapasztalattal rendelkeznek a JDE üzemeltetés területén, amelyet alapvetően a MAL Zrt. hét telephelyen 200 felhasználóval működő JD Edwards vállalatirányítási rendszerének – pénzügy, logisztika, termelésirányítás modulok – támogatása során sajátítottak el. Tevékenységi körükbe tartozik a megvalósíthatósági tanulmány készítése, a rendszer implementálása, bevezetése, testre szabása, egyedi fejlesztési igények megoldása, rendszerüzemeltetés akár az ügyfél akár a RIS Kft. infrastruktúráján. Ezenkívül felkészültek a JDE tranzakciós- és Siebel Business Analytics üzleti intelligencia rendszer összekapcsolására a vezetői információs igények gyors és látványos kiszolgálása érdekében.

„Úgy vélem új szolgáltatásunk érdeklődésre tarthat számot a 5-100 milliárd Ft közötti árbevételű cégeknél, elsősorban a ráfordítások jó tervezhetősége miatt, de nem zárom ki azon nagyvállalatokat sem, ahol a fő üzleti tevékenységet előtérbe helyezve a szolgáltatást végző területek kiszervezésében gondolkodnak.” – mondta Léber Zoltán, a RIS Kft. ügyvezető igazgatója.

A megcélzott középvállalati szegmens az informatikai fejlesztések során gyakran szembesül finanszírozási nehézségekkel, amelyre a RIS Kft. által biztosított outsourcing konstrukciók megoldást nyújthatnak. A cég lehetőséget biztosít teljes körű kiszervezésre, amelynek keretében az infrastruktúrát – hardver, alapszoftver, alkalmazói rendszer – nem kell megvásárolni, hanem bérleti konstrukcióban vehető igénybe, továbbá az üzemeltetést is – szolgáltatási díj ellenében – a RIS Kft. szakemberei látják el. Az outsourcing egy másik változatában a megrendelő eszközein fut az alkalmazás, és csak az üzemeltetés a külső szakemberek feladata. A teljes körű outsourcing előnye, hogy nincs egyszeri jelentős beruházási költség és a szükséges ráfordítások jól tervezhetők, mivel a futamidő alatt egyenletesen oszlanak meg. Az üzemeltetés kiszervezésének előnye abban rejlik, hogy minden területen a mindenkor szükséges szakértelmet biztosítja a szolgáltató, így a megbízónál nem kell kiépíteni és fenntartani az emberi erőforrásokat.
Mindemellett lehetőség van „alkalmazói közösségek” létrehozására is, amikor iparágon belüli azonos, vagy hasonló profilú vállalkozások együttesen veszik igénybe a szolgáltatást. Ebben az esetben a költségek alacsonyabbak, mintha mindenki külön-külön alakítaná ki a saját megoldását. Az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést, a fejlett jogosultsági szint beállítási lehetőség kizárja.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17