Orosz kézbe kerülhet a Telecom Italia

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 22. 10:35
Az orosz Sistema távközlési csoport érdeklődik Olaszország legnagyobb távközlési vállalatában, a Telecom Italiában való részesedés vásárlása iránt - erősítette meg az erről szóló híreket a társaság elnöke a Kommersant pénteki számában.
Alekszandr Goncsaruk elmondta, hogy már tárgyalnak az egyik tulajdonossal, a Pirelli céggel, a megállapodást szavai szerint Putyin elnök márciusi olaszországi látogatása során írják alá.

A Sistema egyébként korábban más európai távközlési cégekre is szemet vetett: november elején kelt szárnyra a hír, hogy a Sistema jelentős részesedést vásárolna a Deutsche Telekomban, a Magyar Telekom stratégiai partnerében. A hírek szerint a téma napirenden volt Vlagyimir Putyin orosz elnök októberi németországi látogatásán is. Később a német pénzügyminiszter azonban úgy nyilatkozott, hogy a téma nincs napirenden.

A Sistema ingatlan-, távközlési és pénzügyi szolgáltatásainak forgalma 2005-ben 7,6 milliárd dollár volt. A céget tavalyelőtt vezették be a Londoni Értéktőzsdére; a kibocsátásból az orosz vállalat 1,3 milliárd dollárt hajtott fel.

A Sistema mobiltelefon-üzletága, az MTS - amellyel a moszkvai és a New York-i tőzsdén kereskednek - 58,2 millió előfizetőt szolgál ki; leányvállalatai működnek Ukrajnában, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Fehéroroszországban. A Deutsche Telekomnak korábban 40 százalékos része volt az MTS-ben, ezt azonban fokozatosan leépítette; maradék 10,1 százalékos érdekeltségét tavaly adta el.
Kulcsszavak: Telecom Italia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09