Orosz kézbe kerülhet a Telecom Italia

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 22. 10:35
Az orosz Sistema távközlési csoport érdeklődik Olaszország legnagyobb távközlési vállalatában, a Telecom Italiában való részesedés vásárlása iránt - erősítette meg az erről szóló híreket a társaság elnöke a Kommersant pénteki számában.
Alekszandr Goncsaruk elmondta, hogy már tárgyalnak az egyik tulajdonossal, a Pirelli céggel, a megállapodást szavai szerint Putyin elnök márciusi olaszországi látogatása során írják alá.

A Sistema egyébként korábban más európai távközlési cégekre is szemet vetett: november elején kelt szárnyra a hír, hogy a Sistema jelentős részesedést vásárolna a Deutsche Telekomban, a Magyar Telekom stratégiai partnerében. A hírek szerint a téma napirenden volt Vlagyimir Putyin orosz elnök októberi németországi látogatásán is. Később a német pénzügyminiszter azonban úgy nyilatkozott, hogy a téma nincs napirenden.

A Sistema ingatlan-, távközlési és pénzügyi szolgáltatásainak forgalma 2005-ben 7,6 milliárd dollár volt. A céget tavalyelőtt vezették be a Londoni Értéktőzsdére; a kibocsátásból az orosz vállalat 1,3 milliárd dollárt hajtott fel.

A Sistema mobiltelefon-üzletága, az MTS - amellyel a moszkvai és a New York-i tőzsdén kereskednek - 58,2 millió előfizetőt szolgál ki; leányvállalatai működnek Ukrajnában, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Fehéroroszországban. A Deutsche Telekomnak korábban 40 százalékos része volt az MTS-ben, ezt azonban fokozatosan leépítette; maradék 10,1 százalékos érdekeltségét tavaly adta el.
Kulcsszavak: Telecom Italia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17