Az Oracle megkezdi az Oracle E-Business Suite 12. verziójának forgalmazását

forrás Prim Online, 2007. február 3. 12:57
Az Oracle az „Applications Unlimited” program részeként az Oracle többek között bejelentette az Oracle E-Business Suite 12. verziója nemzetközi kereskedelmi forgalmazásának megkezdését. Az Oracle a 2006 októberi OpenWorld konferencián mutatott be először részleteket Oracle E-Business Suite Release 12-ről, amely segít a globális gazdaságban érvényesülni kívánó vállalatoknak a hatékonyabb nemzetközi szintű döntéshozatalban, és számos területen nyújt támogatást a vállalatvezetésnek a versenyképesség erősítéséhez és az eredményesebb működés megalapozásához. Ez a bejelentés újabb bizonyítéka az Oracle „Applications Unlimited” programja sikerének, amely az Oracle Alkalmazások hosszú távú támogatási programja.
Az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttes részét képező, most megújult integrált vállalatirányítási (ERP) alkalmazások olyan központi architektúrát biztosítanak a számviteli nyilvántartásokhoz, amely magasabb szintű ellenőrzést és átláthatóságot biztosít, és ezzel párhuzamosan a különböző helyi számviteli, adóügyi, banki és munkajogi szabályoknak és előírásoknak való megfelelést is elősegíti. A szabályok központi beállítása és karbantartása komoly költségcsökkentő tényező lehet.

Globális gondolkodásmód az eredményesebb döntésekhez

Az Oracle E-Business Suite 12. verziója a tájékozott és megalapozott döntéshozatalt segíti a vállalatok számára azzal, hogy az összes régió és szervezeti részleg adatait együttesen kezelő nyilvántartási rendszerek információira lehet alapozni a vállalati döntéseket. Néhány példa:

ˇ    Az Oracle Profitability Manager segítségével a vállalatok nyereségességi elemzéseket és kimutatásokat készíthetnek a vállalat globális tevékenységének tetszőleges dimenziójára, például termékek, értékesítési csatornák és piaci szegmensek szerint, sőt, akár az egyes ügyfelek szintjén is.
ˇ    Az Oracle Human Capital Management alkalmazásban megjelenő új, szerepkör alapú nézetekkel megalapozottabb taktikai és stratégiai döntések hozhatók a humán erőforrások területén.
ˇ    Az Oracle Project Portfolio Analysis révén a szervezetek számára lehetővé válik a több üzletágat vagy földrajzi területet érintő projektek kiemelt kezelése és a globális üzleti célkitűzésekkel való összehangolása. Az alkalmazás a projektportfoliók forgatókönyv alapú elemzésével teszi lehetővé a nemzetközi projektek elkülönített kezelését, finanszírozását és rangsorolását. Továbbá az Oracle Daily Business Intelligence for Projects modul a felhasználók számára lehetővé teszi az összesített pénzügyi és működési információk gyors értékelését, a problémák azonosítását, illetve a projektek konkrét teljesítési és erőforrásadatainak részletes megtekintését.

Globális munkavégzés a jobb versenyképesség érdekében

A vállalatok versenyképességének megőrzését segíti az, ha képesek nemzetközi szinten működni, és az egyes országok előírásainak is hiánytalanul meg tudnak felelni. Az Oracle Financial Management alkalmazás több főkönyvet is kezel, így a tagvállalatok az egyik főkönyv alapján az anyavállalattal egységes módon készíthetik el pénzügyi kimutatásaikat, miközben a másik főkönyv biztosítja az alapot a hatósági beszámolóknak az adott ország számviteli előírásainak megfelelő elkészítéséhez. Humánerőforrás-rendszeréhez az Oracle a helyi igényekhez igazodó, lokalizált kiegészítéseket biztosít, összesen 30 országra kiterjedően. Ezáltal valamennyi munkavállalót egységes rendszerben lehet kezelni, ugyanakkor figyelembe véve az egyes országok helyi szabályozását. Az Oracle Talent Management modul új funkciói lehetővé teszik személyre bontott alkalmazotti célkitűzések meghatározását és értékelését.

Az E-Business Suite 12. verziója tetszőleges méretű és felépítésű vállalathoz jól igazodik, így a szervezet növekedésével az ügyviteli rendszer nem állja útján az – akár nemzetközi – növekedésnek; méretrugalmasságának köszönhetően viszont a költségek nem egyszerre, hanem fokozatosan jelentkeznek. Például a megújított több főkönyves funkciókkal több jogi személyre kiterjedően is egységes és racionalizált könyvelés és a beszámolókészítés biztosítható. Sok nemzetközi vállalat alkalmaz közös szolgáltatási központokat, amelyek több részleg vagy leányvállalat részére végeznek adminisztratív feladatokat. Ezek hatékonysága is ugrásszerűen megnövelhető, ha az ügyintézők egyszerre érhetik el a szervezeti egységek egyedi nyilvántartásait, és azokon összekapcsolt vagy párhuzamos műveleteket hajthatnak végre – természetesen a hozzáférés megfelelő szabályozásával.

„60 főkönyvet kezelünk rendszerünkben, és azt tapasztaljuk, hogy folyamataink ennek ellenére rendkívül hatékonyak az Oracle főkönyvi alrendszereket támogató funkciói segítségével” – tanúskodott Keith Dunkin, az Alcoa pénzügyi igazgatója.

Globális rálátás és szabályozás a hatékony működéshez

Az Oracle E-Business Suite 12. verziója jelentősen egyszerűbbé, egyszersmind olcsóbbá teszi az alkalmazások nemzetközi szintű bevezetését, felügyeletét és bővítését. Például az új verzióban több száz olyan szolgáltatás is helyet kapott, amelyek lehetővé teszik az informatikai részleg számára azt, hogy az E-Business Suite funkcióit beépítse a termékek és a vállalatok közti üzleti folyamatokba. A jelentősen megújult webszolgáltatás-könyvtárral más gyártók alkalmazásai is könnyen és olcsón illeszthetők, illetve rugalmasan alakítható üzleti folyamatokat lehet definiálni. Továbbá az E-Business Suite 12. verziója tanúsítottan kompatibilis az Oracle Fusion Middleware termékcsaláddal, így heterogén alkalmazási környezetben is képes kezelni a feldolgozási folyamatokat.

Az Oracle alkalmazásegyüttesének új verziója a szokásos módon helyileg is telepíthető, de az Oracle On Demand bérüzemeltetéses konstrukcióban is elérhető.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17