Synergon: hatékonyabb működés várható 2007-ben

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 16. 10:09
A Synergon az elmúlt hónapokban elvégzett átvilágítástól azt reméli, hogy átláthatóbban és hatékonyabban működő szervezet jön létre - mondta Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. igazgatóságának elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Az idei évre vonatkozó üzleti tervet a társaság az első negyedévben hozza nyilvánosságra.

Ákos György, a cég vezérigazgatója szerint a vállalat - nevével ellentétben - pont az üzletágak közötti szinergiákat nem használta ki eddig megfelelően, ezen kell erősíteni.

Az elsősorban rendszerintegrációval foglalkozó vállalat a jövőben egyre inkább olyan komplex projektekre kíván fókuszálni, amelyek minél magasabb hozzáadott értéket képviselnek - hangoztatta Ákos György. Hozzáfűzte: az átvilágítás során kiderült, hogy a vállalaton belüli belső szakmai tudást a cég nem megfelelően kamatoztatta.

Ákos György újságírói kérdésre válaszolva közölte: az átvilágítást követő struktúraváltás során nincs szó arról, hogy leányvállalatoktól szabadulnának meg.

A vezérigazgató a lehetséges akvizíciókról annyit mondott, hogy a Synergon továbbra is egy magyar tulajdonú regionális vállalat, ennek megfelelően pedig folyamatosan "nézelődnek a régióban". Hangoztatta, hogy csak olyan cégek jöhetnek szóba, amelyek a vállalati struktúrába illeszkedve a szinergiát növelik.

Ákos György kitért arra is, hogy a kis- és közepes vállalatok felé a jövőben az eddigiektől eltérően kell közelíteni. Amíg korábban minden eset egyedinek számított, addig mostantól hatékonyabban, egységes rendszerben kell kezelni az ilyen projekteket.

A cég szerdai közlése szerint a Synergon Informatika Nyrt.-nek tavaly 866,5 millió forint adózás utáni vesztesége volt, szemben az egy évvel korábbi 487,5 millió forint nyereséggel. A veszteséget az okozta főként, hogy tavaly több mint 1 milliárd forint egyszeri költség merült fel.

A nem auditált, konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint összeállított adatok alapján a Synergon 2006-ban 21,677 milliárd forint árbevételt ért el, 11 százalékkal többet az előző évinél.
Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17