Közös Microsoft-Lenovo kutatólaboratórium Kínában

Milkovits Gábor, 2007. április 19. 09:47
A Microsoft és a kínai PC-gyártó Lenovo bejelentették, hogy közös kutatólaboratóriumot hoznak létre Kínában, amely az első másik vállalattal megosztott létesítmény lesz a szoftverkonszern történetében.
A kutatóközpontban, amely a Lenovo meglévő pekingi létesítményének területén épül majd, elsősorban mobileszközök, illetve Microsoft szoftverekhez szabott egyéb termékek fejlesztése lesz a két fő tevékenység. A költségeken, illetve a létrehozott szellemi javakon egyenlő mértékben osztozik majd a két társaság. A Microsoft történetében mindeddig példátlan kezdeményezés még inkább elmélyíti a két vállalat közötti együttműködést; egy korábbi megállapodásuk értelmében a Lenovo ígéretet tett egy bizonyos volumenű Microsoft-szoftver megvásárlására, márciusban pedig a kínai PC-gyártó bejelentette, hogy a Microsoft Live Search egyes komponenseivel előre telepítve hozza forgalomba számítógépeit.

A tervezet jól illusztrálja, hogy a technológiai cégek, és konkrétan a Microsoft is mennyire fontosnak tartják a dinamikusan fejlődő kínai piacot; csütörtökön például Bill Gates személyesen utazik a távol-keleti országba, hogy vezető kormánytisztviselőkkel tárgyaljon. A Lenovo pedig amellett, hogy Kínában piacvezető, az IBM PC-üzletágának 2005-ös felvásárlása óta a harmadik legjelentősebb számítógépgyártó a világon.
Kulcsszavak: Lenovo k+f +céginfo Microsoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Sebészeti robot segíti a Széchenyi-egyetem kutatásait és a győri kórház gyógyító munkáját

Az egészségügyi kutatás-fejlesztéseket és közvetlenül a betegeket szolgálja a győri Széchenyi István Egyetem által a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal stratégiai együttműködésben vásárolt, hivatalosan május 25-én bemutatott sebészeti robot. A modern eszközzel már csaknem száz műtétet végeztek a kórház orvosai, s az eddigi tapasztalatok szerint csökkent a páciensek beavatkozások utáni fájdalma, felépülésük pedig gyorsabbá vált.

2024. május 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17