Grepton Folyamatok e-Z-ig Szakmai Konferencia

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:52

A Grepton Informatikai Zrt. Folyamatok e-Z-ig elnevezésű szakmai konferenciát rendezett az államigazgatás képviselőinek.

A konferencia keretében a Grepton bemutatta, mennyit is érhet valójában egy adatvagyon, valamint mennyire hatékony egy informatikai rendszer.

A két kérdés megválaszolása igen egyszerűnek tűnik: pontosan annyit ér, amennyit abból praktikusan felhasználunk, és pontosan annyira hatékony, amennyire hozzájárul folyamataink egyszerűbbé válásához és felgyorsításához. A konferencia fókuszában gyakorlatias bemutatók és megvalósult rendszerek álltak, mindezt az államigazgatás képviselőinek prezentálva.
 
A konferenciát Süli András, a Grepton Zrt. elnöke nyitotta meg. Köszöntőjét a Grepton első előadása követte, melyet Nagy Andrea konzulens tartott, „GREATE megoldás, avagy közbeszerzési folyamatok támogatása” címmel. Ezt követően a Microsoft képviseletében Kőnig Tibor tartott prezentációt „Rugalmas, hatékony csoportmunka és ügyintézés Microsoft alapokon” címmel.

Az Oracle-től Petrohán Zsolt tartott előadást a BPEL folyamatszervezésről. A konferencia programját a Grepton előadása zárta, melyet Magyar Gábor az üzemeltetés terület vezetője, valamint Mihályi Szabolcs és Varga Ferenc, az üzemeltetés terület csoportvezetői tartottak a Grepton Service Center-ről.

A Grepton a résztvevők számára egy kis kiállítással is készült, ahol régi informatikai eszközök bemutatásával megidézték a "hőskort", a digitális élet kezdetét.

A kiállítás tárgyai között az érdeklődők többek között láthattak L-36-os orosz vezérlő egységet, IBM 6580-as, Videoton 52500-as valamint Stielow 282-es komputert, ZX-81-es számítógépet és bővítőt, Ferrit gyűrűs memóriát, Fujitsu M2263SA és Toshiba MK3017GAP hard disk-et is. A kiállítás ékessége egy His Master’s Voice 104-es gramofon volt, melynek hangja felcsendült az előadások közti szünetben.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59