Folyamatos növekedésben az LLP

forrás Prim Online, 2007. június 28. 11:04

Az LLP Csoport közzétette 2006-os pénzügyi eredményeit. A cég teljes árbevétele tavaly 7,7 millió euró volt, amely 12%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A legnagyobb mértékű növekedés a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer üzletágban volt megfigyelhető, míg az Infor FMS SunSystems pénzügyi megoldás nemzetközi konzultációja töretlenül erősnek bizonyult. A csoport budapesti irodája, az LLP Budapest Kft. a teljes bevétel több mint negyedét, 26%-át érte el.

Az LLP Csoport összesen 160 főt foglalkoztat a kelet-közép-európai régió 6 vállalatában. Kitűnően teljesített a tavalyi év során a szófiai és a bukaresti leányvállalat, mindkettő tekintélyes bevételnövekedést érve el a 2005-ös évihez képest. “A 2006-os év kihívásokkal teli évnek mutatkozott, mind a teljes IT piac tekintetében, mind pedig a cég szervezeti felépítését illetően. Mindezt figyelembe véve az eredményeink különösen bíztatóak. Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában már érett az IT piac, ezért ezekben az országokban nehezebb gyors szervezeti növekedést elérni. Ennek ellenére a magyar, a cseh és a szlovák irodáink jól teljesítettek, a romániai, illetve bolgár leányvállalatok pedig kiemelkedő eredményt értek el. Új ügyvezető igazgatókat neveztünk ki az LLP prágai és bukaresti irodáiban és mindkét ország rendkívül jó eredményeket ért el, túlszárnyalva a megelőző évit. 2007-ben tovább folytatjuk a régió egyes országainak speciális igényeinek megfelelő termékkínálatunk kialakítását, miközben az árbevétel növekedésére összpontosítunk” – mondta el Barbara Dreska, az LLP Csoport ügyvezető igazgatója.

A csoport fő üzletága továbbra is az Infor FMS SunSystems, az Infor pénzügyi menedzsment megoldása, amely a teljes bevétel 56%-át teszi ki. A Microsoft Dynamics AX és NAV vállalatirányítási rendszer üzletág növelte részesedését a 2005-ben elért 20%-ról 36%-ra.

Mindezek mellett az LLP Csoport saját fejlesztésű szoftverei, a time@work és az expense@work kiemelt jelentőséget szereztek a nemrég arculatváltáson átesett divízió, a systems@work részeként. Adam Bager az LLP Csoport elnöke kifejtette, hogy “habár az ERP piac lassan eléri telítettségét, mégis vannak olyan piaci rések, ahol nincsen jelentős verseny, nincsenek domináns piaci szereplők és meglepő módon még a manuális rendszerek használata az általános. A time@work megoldás a professzionális szolgáltatások még viszonylag kiaknázatlan piaci rését célozza meg, ahol csak kevés számú megoldás létezik. A folyamatfejlesztés, a menedzsment információ és a professzionális szolgáltatások automatizálása terén számítunk növekvő keresletre az elkövetkező időkben.”

Az LLP Csoport 2007-ben is folytatja a Microsoft Dynamics AX és NAV vállalatirányítási rendszerekre vonatkozó regionális termék- és szolgáltatás stratégiájának finomítását, az Infor FMS SunSystems pénzügyi szoftverhez kapcsolódóan pedig továbbra is globális szolgáltatást kíván nyújtani (több mint 50 országban folytat bevezetési projektet). Új lehetőségeket aknáz ki az ügyfélkapcsolat-kezelés terén (Pivotal, Microsoft Dynamics CRM) illetve a systems@work termékek további fejlesztésén és disztribúcióján dolgozik. A csoport ebben az évben minden területen növekedésre számít.

Kulcsszavak: LLP +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Hihetetlen, de újra elérhető 10 dollárért a Bitcoin

Már szinte mindenki hallott vagy ismeri a kriptovaluták királyát, a Bitcoint, amit digitális aranynak is szoktak hívni. Sokan azzal is tisztába vannak, hogy 4 évente „felezés” van, ami április 20-án esedékes. A 73.000 dolláros rekordárfolyam sokakat elrémiszt, amire megoldást hoz egy szakértő piaci újitása.

2024. április 11. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09