Sharp: 10% feletti féléves értékesítésnövekedés

forrás Prim Online, 2007. november 4. 09:44

A japán Sharp Corporation bejelentette a 2007. szeptember 30-án befejeződött 6 hónapos periódusra vonatkozó pénzügyi eredményeit.

A Felhasználói/Információs Termék üzletágban a cég tovább bővítette LCD televízióinak értékesítését. Bővült a nagyképernyős modellek sorozata, melyek az olyan legmodernebb technológiákat hasznosítják, mint a kétszer gyorsabb 120-Hz képfrissítési frekvencia konvertálás LCD technológia. Gyártási oldalról a Sharp felállította az LCD moduloktól a tv-kig terjedő integrált gyártási rendszerét Mexikóban és Lengyelországban. A cég olyan további termékeket is piacra dobott, mint a One-Seg kompatibilis mobiltelefonok és a Sharp szabadalmaztatott eszközökkel felszerelt vezeték nélküli PDA-k. Az Elektronikai Alkatrészek üzletágban a Sharp tovább bővítette LCD üzletét. A nagyképernyős LCD TV panelek iránti növekvő keresletre reagálva a cég kialakította harmadik gyártósorát a Kameyama-i 2. számú gyárában, és növelte a gyártókapacitást. A kis- és közepes méretű LCD-k területén a cég növelte a mobil eszközökbe szánt System LCD-k értékesítését.

Pénzügyi számadatok. Az évközi jegyzett hazai nettó értékesítés összege 784,2 milliárd jen volt, ami 10,3%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A tengerentúli nettó értékesítés összege 856,6  milliárd jen volt, ami 13,5%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A teljes nettó értékesítés összege 1640,8  milliárd jen volt, ami 12%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A működési bevétel 79,0 milliárd jen volt, ami 12.3%-os csökkenést jelent, a nettó bevétel pedig 43,3 milliárd jen, ami 6.9%-os csökkenést jelent. A profitot olyan tényezők is befolyásolják, mint a társasági adótörvény módosításából fakadó értékcsökkenés és amortizáció növekedése, a tengerentúli LCD TV gyártás beindításából következő megnövekedett költségek, és a napelemgyártás profitjának csökkenése, melyet a nyersanyagok hiánya és felszökő áruk okozott. Ami készpénzáramlást illeti, a működési tevékenységből származó nettó összeg 134,6 milliárd jen volt, miközben a beruházási tevékenységekben felhasznált nettó készpénz összege 177,8 milliárd jen. A finanszírozási tevékenységekből származó nettó készpénz összege elérte a 19,7 milliárd jent. A készpénz és a rövid futamidejű könnyen készpénzzé tehető befektetések, a periódus végén elérték a 307,0 milliárd jent, amely  a 2007 március 31-i eredményhez képest 22,1 milliárd jen csökkenést jelent.

Kulcsszavak: +céginfo Sharp

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17