Elégedett éves teljesítményével az ATEN

Kovács Attila, 2007. december 29. 10:04

2007-ben is sikeres évet tudhat maga mögött a tajvani eredetű ATEN International, a fejlett csatlakoztatási eszközök gyártója. idén is számos világelső termékfejlesztést mutatott be nagyvállalati és SOHO felhasználók számára. A regionális piacok integrálódását célzó új K+F központot hozott létre.

Az otthoni felhasználók és laikusok számára kevéssé ismert az ATEN International neve, holott iparágában, a csatlakoztatási és KVM eszközök gyártásában piacvezető. Elsőségét az idei év mérlege is hűen tükrözi, ugyanis számos világelső KVM újdonságot mutatott be, és több hasznos, az otthoni felhasználók számára is érdekes terméket jelentetett meg a piacon. Sikerét fejlett K+F csapatának köszönheti, mely most már új központban, a keleti piacok integrációjaként dolgozik.

Fejlesztések, termékújdonságok

Az ATEN számos 2007-ben bejelentett termékújdonsága között több olyannal is büszkélkedhet, mely világelsőnek számít az iparágban. A KL9108/9116 KVM switch az első a világon, mely számos előnye mellett kétsínű LCD KVM kapcsolóként funkciónál, IP alapú és kettős busz funkcióval rendelkezik. Így a konzol és az LCD kijelző egymástól függetlenül nyitható és csukható, több helyet biztosítva a szerverszobában. Egy másik fejlesztése a KH98, mely a világ első IPMI alapú KVM switche. Segítségével IPMI-vezérelt, nagyszámú szerver  irányítható helyi és távoli konzolról IP kapcsolat segítségével. Szintén világelsőnek számít a CS62D és CS62DU, amelyek a kisebb és SOHO felhasználókat célozzák meg. Az eszközök a világ első DVI kábellel ellátott KVM switchei, melyek továbbítják az audio jeleket is, és segítségükkel két PS/2 vagy USB számítógép irányítható egy DVI konzolról.

Új K+F központ, új székhely, új piacok

A vállalat 2007-ben is arra törekedett, hogy innovációinak és a csúcstechnológiáinak segítségével meg tudja őrizni vezető pozícióját. Az ATEN az idei évben újabb leányvállalatot létesített Koreában, mely a távol-keleti piac fejlesztését és kiszolgálását is segíti. A szöuli leányvállalat az eddigi kereskedői láncba és vállalati rendszerbe olvad bele. A gyártás mellett a termékújdonságok alapján is nyilvánvaló, hogy az ATEN erőssége a kutatás és fejlesztés. A vállalat az idén új K+F központot nyitott tajvani központjában, mely sokkal fejlettebb körülményeket biztosít a hatékony munkához, és a központtal való közelség miatt elősegíti a távoli telephelyekkel való hatékony munkát és az egyes piacok globális hálóvá való integrálódását. A központban több mint 100 kutató dolgozik.

Munkájának elismeréseként a vállalat megkapta a Common Wealth díját 2007-ben. A Taiwan’s Excellence in Corporate Social Responsibility minden évben azon tajvani vállalatokat díjazza, melyek a globális piac profit orientáltsága mellett a leginkább foglalkoznak társadalmi szerepvállalásukkal és szociális érdekekkkel is. „Az ATEN több mint 20 éves fennállásának és munkájának elismerését jelenti a díj”, mondta Kevin Chen az ATEN International elnöke.

Kulcsszavak: +céginfo Aten

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17