Jövőbe mutató mobilbanki megoldás premierje

Kovács Attila, 2008. február 6. 14:07

Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője ma sajtótájékoztatón jelentette be a cég által kifejlesztett új mobilbanki megoldást. Az IND iMobile Banking alkalmazás szélessávú, mobilinternet-kapcsolattal rendelkező, nagy képernyős okos telefonokon (iPod, Nokia, Samsung,, SonyEricsson) és különböző PDA eszközökön futó banki szoftver. Olyan bank ügyfeleihez telepíthető, ahol már létezik  internetbank. Az értékesítés ma kezdődik, a megoldás iránt azonban máris több hazai bank érdeklődött. Az IND Group egyik célja, hogy külföldön tevékenykedő pénzintézeteknél is megismertesse banki szoftverét. Az alkalmazást az IND miskolci székhelyén dolgozó közel 50 fős innovatív termékfejlesztési csapat négy hónapos munkával fejlesztette ki.

Nyíri József, az IND technológiai igazgatója mutatta be élőben az alkalmazást, minden olyan tulajdonságot kihasznál, ami egy korszerű, számítógéphez közelebb álló hordozható készüléket jellemez: GPRS/3G szélessávú internet hozzáférés, nagy, színes kijelzők, érintőképernyős technológia. Az iMobile Banking megoldás tervezésekor figyelembe vették, hogy a céleszközöknek általában nincs teljes értékű billentyűzetük vagy magas felbontású képernyőjük.

Az IND iMobile Banking főbb jellemzői

Az alkalmazás gyors hozzáférést biztosít a felhasználók bankszámláihoz, a velük kapcsolatos információkhoz, egy titkosított és biztonságos adatcsatornán. Az alkalmazás könnyen skálázható, egy-egy meglévő banki rendszeréhez könnyen hozzáigazítható. A böngésző alapú alkalmazás a mobiltelefonok operációs rendszerétől független. Ikon alapon működik, könnyen navigálható menüvel rendelkezik. A támogatott tranzakciók a következők: lekérdezések, számlainformáció, valuta átváltási adatok, tőzsdei információ, bankkártya adatok, számlatörténet, keresés a tranzakciók között, pénz átutalása, betétlekötés, bankkártya limit módosítása. Az alkalmazás, amely egy platformon biztosítja a fióki, internetes, mobilos és call-centeres bankolás lehetőségét, állandó GPRS / 3 G adatkapcsolatot igényel, ezért az alacsony sávszélességű kapcsolaton (2-3 éves „közönséges” mobiltelefonokon) nem működik.

A bemutató érintőképernyős okos telefon használatával történt. A különböző banki tranzakciók (egyszerű átutalás, számlainformáció-lekérdezés, utasbiztosítás megkötése, mobilfeltöltés, bankkártya limitek beállítása, betétlekötés, árfolyam-lekérdezés, hiteltörlesztési információk) egyenkint max. 5 képernyőmozgatással voltak végrehajthatók.

Kérdésre válaszolva, az IND vezetői hangsúlyozták, a szoftvert a velük szerződött bankok bocsájtják majd – feltételezésük szerint ingyen – saját ügyfeleik rendelkezésére. A Prím Online online biztosággal kapcsolatos kérdésére kapott válasz szerint a jelenlegi internetes bankolásnál használatos összes biztonsági, védelmi funkció az IND mobiltelefonos megoldásánál is beállítható és használható.

További információ

Kulcsszavak: bank mobilszolg IND

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

06.20-án korlátlan belföldi mobilnet a Yetteltől

A Yettel célja, hogy ügyfelei szabadon és gondtalanul tesztelhessék a korlátlan mobilnet-élményt, ezért a mobiltársaság hivatalos előhívó számával azonos dátumon, 06.20-án egy napra lekapcsolja az adatforgalmi számlálókat és korlátlan, díjmentes belföldi mobilinternettel lepi meg ügyfeleit.

2024. június 18. 19:26

Olimpia, ahogy korábban még nem láthattuk

A Samsung, az olimpiai és paralimpiai játékok nemzetközi partnereként bejelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS) együttműködve új szintre emeli a 2024-es párizsi olimpia közvetítését, friss élményt nyújtva a tévénézőknek és a szurkolóknak. A különleges, maguk nemében eddig példa nélküli felvételek, amelyeket a Samsung Galaxy S24 Ultra készülékkel rögzítenek és osztanak meg, fontos szerepet játszanak majd abban, hogy a Szajna folyón zajló történelmi nyitóünnepségét és az olimpiai játékok vitorlásversenyeit egészen új szemszögből láthassuk.

2024. június 18. 16:24

Sandberg mobilkiegészítők a nyaraláshoz

Manapság egyre több okoskészüléket használunk, melyek töltéséhez külön adapterekre és kábelekre van szükségünk. Ez leginkább utazás során jelenthet problémát, hiszen a töltőadapterek meglepően sok helyet tudnak elfoglalni egy táskában, nem beszélve a laptoptöltők méretéről. A Sandberg ezekre a nehézségekre igyekszik két megoldást is kínálni nagy teljesítményű, kompakt töltőadapterével és 3 az 1-ben vezeték nélküli hordozható töltőjével.

2024. június 17. 18:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02