Jövőbe mutató mobilbanki megoldás premierje

Kovács Attila, 2008. február 6. 14:07

Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője ma sajtótájékoztatón jelentette be a cég által kifejlesztett új mobilbanki megoldást. Az IND iMobile Banking alkalmazás szélessávú, mobilinternet-kapcsolattal rendelkező, nagy képernyős okos telefonokon (iPod, Nokia, Samsung,, SonyEricsson) és különböző PDA eszközökön futó banki szoftver. Olyan bank ügyfeleihez telepíthető, ahol már létezik  internetbank. Az értékesítés ma kezdődik, a megoldás iránt azonban máris több hazai bank érdeklődött. Az IND Group egyik célja, hogy külföldön tevékenykedő pénzintézeteknél is megismertesse banki szoftverét. Az alkalmazást az IND miskolci székhelyén dolgozó közel 50 fős innovatív termékfejlesztési csapat négy hónapos munkával fejlesztette ki.

Nyíri József, az IND technológiai igazgatója mutatta be élőben az alkalmazást, minden olyan tulajdonságot kihasznál, ami egy korszerű, számítógéphez közelebb álló hordozható készüléket jellemez: GPRS/3G szélessávú internet hozzáférés, nagy, színes kijelzők, érintőképernyős technológia. Az iMobile Banking megoldás tervezésekor figyelembe vették, hogy a céleszközöknek általában nincs teljes értékű billentyűzetük vagy magas felbontású képernyőjük.

Az IND iMobile Banking főbb jellemzői

Az alkalmazás gyors hozzáférést biztosít a felhasználók bankszámláihoz, a velük kapcsolatos információkhoz, egy titkosított és biztonságos adatcsatornán. Az alkalmazás könnyen skálázható, egy-egy meglévő banki rendszeréhez könnyen hozzáigazítható. A böngésző alapú alkalmazás a mobiltelefonok operációs rendszerétől független. Ikon alapon működik, könnyen navigálható menüvel rendelkezik. A támogatott tranzakciók a következők: lekérdezések, számlainformáció, valuta átváltási adatok, tőzsdei információ, bankkártya adatok, számlatörténet, keresés a tranzakciók között, pénz átutalása, betétlekötés, bankkártya limit módosítása. Az alkalmazás, amely egy platformon biztosítja a fióki, internetes, mobilos és call-centeres bankolás lehetőségét, állandó GPRS / 3 G adatkapcsolatot igényel, ezért az alacsony sávszélességű kapcsolaton (2-3 éves „közönséges” mobiltelefonokon) nem működik.

A bemutató érintőképernyős okos telefon használatával történt. A különböző banki tranzakciók (egyszerű átutalás, számlainformáció-lekérdezés, utasbiztosítás megkötése, mobilfeltöltés, bankkártya limitek beállítása, betétlekötés, árfolyam-lekérdezés, hiteltörlesztési információk) egyenkint max. 5 képernyőmozgatással voltak végrehajthatók.

Kérdésre válaszolva, az IND vezetői hangsúlyozták, a szoftvert a velük szerződött bankok bocsájtják majd – feltételezésük szerint ingyen – saját ügyfeleik rendelkezésére. A Prím Online online biztosággal kapcsolatos kérdésére kapott válasz szerint a jelenlegi internetes bankolásnál használatos összes biztonsági, védelmi funkció az IND mobiltelefonos megoldásánál is beállítható és használható.

További információ

Kulcsszavak: bank mobilszolg IND

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Megújulnak a Vodafone mobil tarifacsomagjai

Megújítja a mobil tarifacsomagjait a Vodafone Magyarország. A vállalat a fogyasztói igényekkel összhangban döntött a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozásoknak szóló tarifacsomagok megújítása mellett: az ügyfelek saját igényeik és szokásaik mentén választhatnak az elérhető árú korlátlan mobiladatot, korlátlan hívást vagy mindkét szolgáltatást kompromisszumok nélkül kínáló díjcsomagok közül. 

2024. április 5. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09