Állami segítséget kér az Infineon

Genda Csongor Zoltán, 2008. november 27. 20:12

Az Infineon állami segítséget kért leányvállalata, a Qimonda megmentéséhez, ugyanis a cég komoly anyagi gondokkal küzd.

Már egy ideje azt hangoztatják a szakértők, hogy a reálgazdaságba is átcsap a gazdasági válság, íme az autó- és építőipar után most a csipgyártók is csődközeli helyzetbe kerültek, akik szintén felülről várják a mentőövet. Tegnap Peter Bauer, a vállalat igazgatója találkozott Michael Glos német gazdasági miniszterrel, hogy állami támagatást kérjen a haldokló csipgyártó számára. Ha a Qimonda nem kapja meg az életben maradásához szükséges összeget, akkor lehúzhatja a rolót, ebben az esetben pedig 13 ezer alkalmazott munkahelye szűnne meg. Egy két héttel ezelőtt kiadott jelentésből kiderül, hogy a helyzet annyira súlyos, hogy a vállalat kénytelen megválnia 3 ezer dolgozójától, továbbá bezárnak egy gyárat, néhány részleget pedig értékesíteni fognak.
Szászország mindenképpen meg akarja menteni a Qimondát, felmerült a cég részleges államosításának a gondolata is. Az egyik német lap szerint több százmilliós támogatásra volna szüksége a csipgyártónak ahhoz, hogy talpon maradjon. Azt még nem lehet tudni, hogy mi az eredménye a tegnapi titkos tárgyalásnak.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo trend

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40