Hatezres leépítés az Alcatel-Lucentnél

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 14. 18:33

Az Alcatel-Lucent komoly megszorító intézkedésekre készül 2009-ben, ezért több ezer főtől fog megválni vegyes vállalat.

Az amerikai francia telekommunikációs konszern már közel két éve nehézségekkel küzd, amire leépítésekkel reagál az igazgatótanács. A vállalat bejelentette legújabb költségcsökkentő programját, mely intézkedés hatezer dolgozó állásába fog kerülni. Az elbocsátások érintik a legfelső rétegeket is, ugyanis ezer menedzsertől is megválik a cég, továbbá ötezer részmunkaidős alkalmazottnak is mennie kell. Ben Verwaayen, az Alcatel-Lucent újdonsült elnöke elmondta, hogy a mostani intézkedéseknek köszönhetően jövő év végéig 750 millió eurót tud majd megtakarítani a vállalat. Verwaayen célja, hogy ismét nyereségessé tegye az immár hetedik negyedéve veszteséget jelentő telekommunikációs konszernt.

Kulcsszavak: Alcatel-Lucent +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.

2024. május 27. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52