Az Infineon bővíti ceglédi üzemét

18 millió eurós beruházás 1,4 milliós kormánytámogatással

forrás Prim Online, 2009. február 10. 12:07

Az Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a több, mint 200 új munkahelyet létesítő beruházás megvalósításához egyedi kormánydöntés alapján 1,4 millió eurós támogatást nyújt, az erről szóló szerződést ma írták alá.

A következő években az Infineon az IGBT-modulok (Insulated Gate Bipolar Transistor) gyártási volumenét több mint kétszeresére, évi mintegy 6 millió darabra növeli Cegléden. Az üzem ma összesen mintegy 470 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 290 fő állít elő IGBT-modulokat. Az Infineon a gyártás teljes felfutásának arányában utóbbi területen 500 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2012-ig. Már 2009 áprilisától megkezdődik a termelés a mindössze tíz hónap alatt felépített új ceglédi üzemcsarnokban.

A ceglédi, ún. backend telephelyen az Infineon Technologies Cegléd Kft. és az Infineon Technologies Bipoláris Kft. működik. Ez utóbbi a warsteini Infineon Technologies Bipolar GmbH & Co. KG 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, mely az Infineon Technologies AG és a Siemens AG vegyes vállalata. Cegléden IGBT-modulokat, valamint nyomott kontaktusú tárcsatirisztorokat, tárcsadiódákat és bipoláris modulokat is szerelnek és mérnek, melyek a sokrétű ipari alkalmazás mellett elsősorban az energiaátvitelben és előállításban kerülnek felhasználásra.

A bíztató ceglédi jövőképet némiképp beárnyékolja, hogy a tavaly mintegy 3,5 milliárd eurós veszteséget felhalmozó Infineon az új gazdasági évét is minuszban kezdte, így a holnapra Münchenbe összehívott közgyűlés előtt a német lapokban már előzetesen magyarázkodásra kényszerült a cégvezér, Max Dietrich Kley, aki azonban úgy vélte, hogy nem bújhat ki a felelősség alól egy esetleges visszalépéssel. A nagy kérdés, hogy a cégcsoport talál-e kérőt eladósorba került leányvválalata, a Qimonda, számára, aki iránt - a hírek szerint - a kínai CSMC félvezetőgyártó érdeklődik a legerőteljesebben.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59