Új HR-igazgató a Siemens Zrt.-nél

Kovács Attila, 2009. július 3. 08:48

Tóth Gábor (32 éves) személyében új vezető került a Siemens AG általános magyarországi képviseletét ellátó, budapesti székhelyű Siemens Zrt. Siemens Zrt. HR-szervezetének az élére. A vállalat működési hatékonyságát szem előtt tartva, és az erőforrások összehangolását biztosítva, Tóth Gábor kettős pozícióban vesz részt a szervezeti kultúra megújításában.

2009. július 1-jétől tölti be Tóth Gábor a Siemens Zrt. HR-igazgatói pozícióját. Új funkciója mellett megtartja eddigi feladatkörét, az energetikai szektorban gyártással foglalkozó Siemens Erőműtechnika Kft. HR-osztályának vezetését is. Tóth Gábor 2000-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Humánerőforrás szakán, majd 2002-ben pénzügyi szakközgazdászként diplomázott.

A Siemensnél még 1998-ban kezdte pályafutását gyakornokként, később a szakirányú diploma megszerzése után az Erőkar Rt. – a mai Siemens Erőműtechnika Kft. – HR-osztályára került. 2003 és 2005 között a Siemens AG mülheimi energetikai telephelyén HR-tanácsadóként nemzetközi tapasztalatokkal bővítette ismereteit, majd hazatérését követően kinevezték a Siemens Erőműtechnika Kft. HR-vezetőjének.

A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens-leányvállalatok a 2008-as üzleti évben együttesen mintegy 2100 munkatársat foglalkoztattak, és 86 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.

Kulcsszavak: Siemens-hu CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09