5000 főt bocsát el a Nokia Siemens Networks

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 3. 19:04

A 2007-ben alakult Nokia Siemens Networks 64 ezer fős személyi állományának 7-9 százalékát építi le.

A Nokia Siemens bejelentése szerint a vállalat reagálva a megváltozott piaci körülményekre, jelentős elbocsátásokat tervez. Az alkalmazottak 7-9 százalékától terveznek megszabadulni 2011-ig. Az óriási, 64 ezer fős állomány mellett ez azt jelenti, hogy nagyjából 5700 fő számíthat arra, hogy új munkahely után kell néznie. A Nokia nem csupán átszervezésre, hanem kifejezetten elbocsátásokra készül, így a folyamat meglehetősen drága lesz, a végkielégítésekkel együtt várhatóan több mint félmilliárd euróba kerül majd a vállalatnak. Mindez azonban megéri, hiszen ezek a költségek egyszeri alkalommal jelentkeznek 2011 végéig, míg a lépéstől onnan számítva hasonló mértékű, félmilliárd eurós megtakarítást várnak minden évben. A személyi állomány megkurtításával együtt a vállalatrészek számát ötről háromra mérséklik, szintén hatékonyságnövelő és költségcsökkentési célzattal. Erre pedig szükség is van, hiszen a vállalat értékesítései 21 százalékkal 2,8 milliárd euróra estek vissza a harmadik negyedévben, míg a operatív veszteség elérte az 1,1 milliárd eurós határt. A kilátások pedig továbbra sem kedvezőek a szektor számára, a hálózatokkal foglalkozó terület előrejelzéseit éppen a múlt hónapban módosította lefelé a Nokia, a cég 2009-re 5 százalékos visszaesést vár a piacon. Mindez azonban nem jelenti a vállalat befagyasztását, a most folyó felvásárlásokat folytatják, és a jövőben további akvizíciókat terveznek.

Kulcsszavak: +céginfo Nokia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59