Használd alkalmazásaidat virtualizálva: telepítés nélkül, bármilyen Windows operációs rendszeren

forrás Prim Online, 2010. április 18. 11:22

A Novell bejelentette alkalmazásvirtualizációs megoldásának legújabb verzióját, a ZENworks Application Virtualization 8-at, amely a továbbfejlesztett folyamatos letöltési funkciónak (streaming) köszönhetően akár 20-szor gyorsabban futtatja a virtuális alkalmazásokat a weben vagy egy központi fájltárolón keresztül.

A ZENworks Application Virtualization egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszi az alkalmazások felügyeletét és kompatibilitásának tesztelését. A Gartner független elemző cég egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy a hagyományos alkalmazásokhoz képest a virtualizált alkalmazások tesztelése, csomagolása és támogatása 60 százalékkal kevesebbe kerül és így akár a teljes felügyeleti költségek 5-7 százaléka is megtakarítható. A Novell megoldása révén percek alatt virtualizálhatók a Windows-, .NET- vagy Java-alkalmazások, amelyet a felhasználók egy pendrive-on bárhová magukkal vihetnek, és bármilyen operációs rendszerrel rendelkező gépen kompatibilitási problémák nélkül, telepítés nélkül, biztonságosan futtathatnak.

A virtualizált alkalmazások ugyanúgy viselkednek, mintha az adott PC-n telepítve lennének, de az operációs rendszer, a rendszerleíró adatbázis és a futtatási környezetek változatlanok maradnak – ezért nem fordulhat elő alkalmazásütközés. Az alkalmazások előkészítésére és telepítésére fordított jelentős munkaidő nagy részét is megspórolhatjuk, ha virtualizált alkalmazással dolgozunk, amellett hogy a rendszer biztonságát sem veszélyeztetjük. A ZENworks Application Virtualization szorosan integrált a Novell ZENworks Configuration Management megoldással, ezért egyetlen egységesített életciklus-kezelési megoldás segítségével az összes fizikai és virtuális alkalmazás felügyelhető. A ZENworks Application Virtualization alkalmazástömörítést is kínál, amely opció segítségével még a régebbi ZENworks AXT-alapú alkalmazásokat is virtuális alkalmazássá alakíthatja át, valamint virtuális alkalmazásokhoz terjesztheti a javítócsomagokat, magától az alkalmazástól függetlenül.

A ZENworks Application Virtualization 8 legfontosabb újdonságai:

  • Alkalmazások folyamatos letöltése (streaming) – mivel az alkalmazás folyamatosan töltődik le, a felhasználók kimagaslóan gyors indulási időt tapasztalnak még olyan nagy alkalmazások esetében is, mint a Microsoft Office 2007. Tesztelje az új streaming funkciót!
  • Beépülő ZENworks webes modul az alkalmazások virtualizálásához – ez a böngészőbe beépülő modul lehetővé teszi a folyamatosan letöltődő virtuális alkalmazások webböngészőből történő indítását. Az alkalmazások bármely JavaScript nyelvet támogató portál vagy webkiszolgáló használatával közzétehetőek.
  • 64 bites alkalmazások támogatása – a ZENworks Application Virtualization 8 lehetőséget biztosít a 64 bites Windows alkalmazások virtualizálására és futtatására 64 bites Windows Vista, Windows 7 és Windows 2008 Server operációs rendszereken. Ezzel teljes körűen kihasználható az alkalmazásvirtualizáció valamennyi felhasználói alkalmazáshoz.
Kulcsszavak: Novell virtualizáció

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59