Orosz befektető érdeklődik a német Infineon chipgyártó iránt

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 29. 08:15

Az orosz Sistema technológiai konszern erős politikai támogatással befektetőként érdeklődik a német Infineon félvezető áramkör gyártó konszern iránt - írja a Financial Times Deutschland (FTD) gazdasági napilap.

Az FTD értesülése szerint az orosz vállalat 29 százalékos részesedést kíván vásárolni a müncheni chipgyártó vállalatban, az viszont erősen vonakodik beadni a derekát. "Semmiféle tárgyalásokat nem folytatunk a Sistemával" - válaszolta a lap megkeresésére Kay Laudien, a konszern szóvivője.

 A lap úgy értesült, hogy Dimitrij Medvegyev orosz elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszéléseiken nyomatékosan javasolták a Sistema befektetését az Infineonban. Angela Merkel készséggel vállalta a közvetítői szerepet és gazdasági tanácsadóját Jens Weidmannt bízta meg azzal, hogy járjon el az ügyben. Nyomást azonban nem kíván gyakorolni a német kormány.

 Kay Laudien, az Infineon szóvivője azon kívül, hogy leszögezte, semmilyen tárgyalásokat nem folytatnak a kérdésben, az értesülést nem kommentálta. Az FTD viszont egy meg nem nevezett igazgatótanácsi tagot idézve ezt írta: "A Sistema befektetése nem áll az Infineon érdekében, mert korlátozná nyugati terjeszkedési terveit."

 A német chipgyártó vállalat egy súlyos krízist követően jelenleg fellendülőben van. Erős első félévi eredmény javulást követően felfelé módosította éves eredmény előrejelzését is. A konszern a folyó pénzügyi évben 4,2 milliárd euró forgalomra számít.

 Az Infineon termékportfoliója jelenleg az autóiparban, biztonságtechnikai eszközökben, személyazonossági okmányokban és kártyákban, valamint mobiltelefon-készülékekben alkalmazott áramköröket foglal magába. A müncheni vállalat ügyfelei közé tartozik egyebek között az Apple is. Az FTD értesülése szerint az oroszokat leginkább az Ifineon személyazonossági és titkosítási alkalmazásokban szerzett tapasztalatai érdeklik.
 

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09