Sikeres akvizíció: a hazai Young csoporté a Siemens Enterprise Communications magyar leányvállalata

Kovács Attila, 2010. július 7. 17:03

Magyar cég, a Young csoport vásárolta meg a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.-t., amely a hazai vállalati és üzleti kommunikációs megoldások egyik vezető szállítója és rendszerintegrátora. Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, miközben teljes egészében a mostani, a Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább.

A hazai távközléstechnikai-berendezés piacon 18 éve tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő Young B.T.S. Kft. leányvállalata, a Young Investment Kft. vásárolta meg az eddig áttételesen német érdekeltségű cég 100%-os tulajdonrészét. A Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. 2007. január 1-i megalakítása előtt a Siemens Zrt. keretein belül látta el a magyarországi vállalati ügyfelek kommunikációs és rendszerintegrációs kiszolgálását. Ügyfelei között szerepel többek között a MOL, az OTP, az SAP, az OMV, a UPC és a Paksi Atomerőmű is.

A cég megújult névvel és arculattal Enterprise Communications Magyarország Kft.-ként néven működik tovább, valamint Premier Distributor-ként csatlakozik a Siemens Enterprise Communications Go Forward! elnevezésű partnerprogramjához, amely a legmagasabb indirekt minősítés. Ennek révén a cég a Siemens Enterprise Communications termék- és szolgáltatásportfóliójának egészéhez hozzáfér.

Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, és teljes mértékben a mostani, Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább, miközben az ügyvezetői feladatokat Orbán Előd, a Young B.T.S. Kft. tulajdonosa és korábbi ügyvezetője látja el.

„A meglévő ügyfeleink számára a folytonosság, megbízhatóság és az elvárásokat meghaladó, professzionális teljesítés, míg a Siemens Enterprise Communications munkatársai számára a kiszámíthatóság és az optimális jövőkép az elsődleges szempont. Vállalatunk számára a létrejövő nagyfokú szinergiák, illetve piaci súlyunk megerősödése jelentik a megállapodás hozamát.” – hangsúlyozta a mai budapesti sajtótájékoztatónOrbán Előd, a cég ügyvezetője.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. a Siemens Enterprise Communications elsődleges, a globális ügyfelekért felelő hazai partnere, rendelkezik mindazokkal a kötelezettségekkel és jogokkal, amely az elődvállalat birtokában voltak. A legmagasabb indirekt minősítéssel, Premier Distributor-ként biztosítja a Go Forward! globális program keretén belül a meglévő és leendő ügyfelei kiszolgálását.

A Young hálózatépítő, rendszerintegrátori tevékenysége főleg a kkv-szektorban kiemelkedő. A felvásárlással a Young Csoport az infokommunikációs piac minden szegmensében nagyobb jelenlétre tesz szert, miközben az Enterprise Communications tevékenységi körét az általános, komplexebb hálózati, rendszerintegrációs tevékenység irányába bővítik − nyilatkozta Orbán Előd.

Kulcsszavak: Siemens-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09