Sikeres akvizíció: a hazai Young csoporté a Siemens Enterprise Communications magyar leányvállalata

Kovács Attila, 2010. július 7. 17:03

Magyar cég, a Young csoport vásárolta meg a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.-t., amely a hazai vállalati és üzleti kommunikációs megoldások egyik vezető szállítója és rendszerintegrátora. Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, miközben teljes egészében a mostani, a Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább.

A hazai távközléstechnikai-berendezés piacon 18 éve tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő Young B.T.S. Kft. leányvállalata, a Young Investment Kft. vásárolta meg az eddig áttételesen német érdekeltségű cég 100%-os tulajdonrészét. A Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. 2007. január 1-i megalakítása előtt a Siemens Zrt. keretein belül látta el a magyarországi vállalati ügyfelek kommunikációs és rendszerintegrációs kiszolgálását. Ügyfelei között szerepel többek között a MOL, az OTP, az SAP, az OMV, a UPC és a Paksi Atomerőmű is.

A cég megújult névvel és arculattal Enterprise Communications Magyarország Kft.-ként néven működik tovább, valamint Premier Distributor-ként csatlakozik a Siemens Enterprise Communications Go Forward! elnevezésű partnerprogramjához, amely a legmagasabb indirekt minősítés. Ennek révén a cég a Siemens Enterprise Communications termék- és szolgáltatásportfóliójának egészéhez hozzáfér.

Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, és teljes mértékben a mostani, Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább, miközben az ügyvezetői feladatokat Orbán Előd, a Young B.T.S. Kft. tulajdonosa és korábbi ügyvezetője látja el.

„A meglévő ügyfeleink számára a folytonosság, megbízhatóság és az elvárásokat meghaladó, professzionális teljesítés, míg a Siemens Enterprise Communications munkatársai számára a kiszámíthatóság és az optimális jövőkép az elsődleges szempont. Vállalatunk számára a létrejövő nagyfokú szinergiák, illetve piaci súlyunk megerősödése jelentik a megállapodás hozamát.” – hangsúlyozta a mai budapesti sajtótájékoztatónOrbán Előd, a cég ügyvezetője.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. a Siemens Enterprise Communications elsődleges, a globális ügyfelekért felelő hazai partnere, rendelkezik mindazokkal a kötelezettségekkel és jogokkal, amely az elődvállalat birtokában voltak. A legmagasabb indirekt minősítéssel, Premier Distributor-ként biztosítja a Go Forward! globális program keretén belül a meglévő és leendő ügyfelei kiszolgálását.

A Young hálózatépítő, rendszerintegrátori tevékenysége főleg a kkv-szektorban kiemelkedő. A felvásárlással a Young Csoport az infokommunikációs piac minden szegmensében nagyobb jelenlétre tesz szert, miközben az Enterprise Communications tevékenységi körét az általános, komplexebb hálózati, rendszerintegrációs tevékenység irányába bővítik − nyilatkozta Orbán Előd.

Kulcsszavak: Siemens-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több minőségi időre vágynak az apák a gyerekeikkel

Hétköznapokon az apák több mint kétharmada átlagosan kevesebb mint két órát, hétvégenként több mint öt órát tölt a gyerekeivel. A gyerekekkel rendelkezésre álló minőségi idő az apák többsége szerint nem elegendő – így gondolják a Yettel apák napja kapcsán készült felmérésében részt vevő válaszadók. A megállapításokat nemzetközi tapasztalatok is alátámasztják: az apaszabadság az apa, az édesanya és a gyermek számára is hasznos, és még a munkáltatónak is előnyökkel jár.

2024. június 15. 11:48

Az AWS és a SAP mesterséges intelligenciával fejleszti a vállalati erőforrásgazdálkodását

Stratégiai együttműködést kötött egymással az Amazon Web Services (AWS) és az SAP. A generatív mesterséges intelligencia segítségével új képeségekkel és nagyobb hatékonysággal vértezik fel a SAP modern, felhő-alapú vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerét. 

2024. június 14. 19:25

Az eMAG és a Rejoy elindítja az Easy Buyback programot

Mivel a legnépszerűbb mobiltelefonok átlagára az elmúlt négy évben megduplázódott, az eMAG a Rejoy.hu-val közösen kialakított, teljes mértékben online igénybe vehető Easy BuyBack programon keresztül az eMAG vásárlói régi telefonjuk eladásából származó extra pénzt is beforgathatják új okostelefonjuk megvásárlásába. 

2024. június 14. 17:43

Újra bizalmat kapott a DIMSZ elnöksége

A DIMSZ – az Adatvezérelt Marketing Szövetség – éves közgyűlésén a tagok elfogadták a szervezet beszámolóit és megerősítették a hét elnökségi tag mandátumát.

2024. június 14. 15:59

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30