A Synergon nyereséggel zárta az első félévet

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 6. 11:15

A Synergon Informatikai Nyrt. adózás utáni eredménye 38,7 millió forint adózás utáni eredményt értt el az idei év első felében, 9 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS alapján összeállított konszolidált beszámolójában.

A második negyedévben a cég adózás után 5,6 millió forint veszteséget szenvedett el, míg egy évvel korábban 4 milliós nyereségről számolt be.

 Az idei első féléves értékesítési árbevétel 8 milliárd 139 millió forintot tett ki, ez 3 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi volt. Az első negyedévben még 6 százalék volt az elmaradás a tavalyi értéktől.

 A Synergon Informatika Nyrt. 97 millió forint üzemi eredménnyel zárta az idei első fél évet, ez az érték az egy évvel korábbi 47 százaléka Az árbevétel 57 százaléka származott idén szolgáltatásokból, 2009-ben ez az arány 73 százalék volt.

 A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) 2010 első félévben 345 millió forint volt, ami 4 százalékos árbevétel arányos értéket jelent. Egy évvel ezelőtt az EBITDA hányados 5 százalék volt. Az idei első negyedévben 3 százalék volt ez a mutató.

 A beszámoló szerint az eredmény éven belüli eloszlásánál azt kell figyelembe venni, hogy a 2010-es év részben visszatér a 2009-es évet megelőzően tapasztaltakhoz. Akkor az év első fele jellemzően alacsonyabb - a 2009 évet megelőzően több negyedéven át negatív - teljesítményű volt, amelytől a múlt év tért el első ízben pozitív irányba, az erős évnyitással. Az idei év első fele igaz, hogy nem éri el a múlt év azonos időszakának kiemelkedő teljesítményét, ellenben immár második éve sikerült az első félévet is pozitív eredménnyel zárnia a társaságnak - áll a jelentésben. A dokumentum kitér arra is, hogy az új IT beruházások sem a verseny- sem pedig az állami szférában nem indultak el, és Magyarországon továbbra is a megszorítási és takarékossági intézkedések diktálnak mind a gazdasági, mind az állami szférában.

 

Kulcsszavak: Synergon +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59