A Microsoft megveszi az Adobe-ot?

Milkovits Gábor, 2010. október 8. 20:14

A New York Times értesülése szerint a Microsoft tárgyalásokat folytat az Adobe-bal a szoftvercég megvételéről, mire az állítólag kiszemelt társaság részvényeinek árfolyama azonnal 17 százalékpontot emelkedett.

A hírforrások úgy tudják, hogy a tárgyalásokon elsősorban az Apple okostelefonos piacon élvezett előnyös helyzete elleni szövetkezés körül forgott a szó. Az Adobe emellett azt szeretné elérni, hogy a Microsoft dobja sutba az amúgy sem túl sikeres Silverlight projektet és teljes mellszélességgel támogassa a Flash platformot. Ami az esetleges összeolvadást illeti, ennek hitelességével kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Annyi biztos, hogy a két cégnek az Apple mellett az Oracle is közös ellensége, amely a Sun Java platformot fejleszti, illetve az Apple által is támogatott, és a Flash-t és társait feleslegessé tevő HTML5 webes szabvány egyik élharcosa. A Flash megszerzése, kisajátítása és beépítése emellett nagyot lendíthetne a Microsoft új Windows Phone 7 mobiltelefonos operációs rendszerének, illetve általában a Windows-nak a népszerűségén.

Egyes elemzők szerint a két szoftvercég tárgyalásain egyáltalán nem került szóba a felvásárlás, csupán a termékstratégiák összehangolását kezdeményezték. Ráadásul az sem bizonyos, hogy született-e bármilyen megegyezés, legalábbis a két érintett vállalat egyelőre nem nyilatkozott a kérdésről.
 

Kulcsszavak: Adobe +céginfo Microsoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50