A vártnál jobb eredményekről számolt be a Google

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 18. 07:23

A vártnál jobb eredményekről számolt be a Google a harmadik negyedévről szóló gyorsjelentésében.

A világ legnagyobb internetes kereső, illetve tartalomszolgáltató cége július-szeptemberben 2,17 milliárd dolláros nettó jövedelmet ért el, azaz részvényenként 6,72 dollárt, szemben az egy évvel korábbi 1,6 milliárd, illetve 5,13 dollárral. A növekedés 32 százaléknak felel meg.
Bizonyos költségeket nem számolva az egy részvényre jutó nettó jövedelem az idei harmadik negyedévben 7,64 dollár volt, jóval magasabb az elemzők által várt 6,69 dollárral.

 A kaliforniai székhelyű vállalat összbevételei 7,3 milliárd dollárra rúgtak, szemben a 2009. július-szeptemberi 5,9 milliárd dollárral. A Google nettó bevétele - amely már nem tartalmazza a partnerweboldalaknak kifizetett jogdíjakat - 5,48 milliárd dollár volt, míg szakértők előzetesen 5,27 milliárd dollárral számoltak. Egy évvel korábban a nettó bevétel 4,38 milliárd dollár volt.

 A New York-i tőzsde zárását követő néhány percben az elektronikus tőzsdei kereskedésben néhány perc alatt 9 százalékkal - 540,93 dollárról 590 dollárra - ugrott a Google árfolyama a kedvező hírek nyomán.
 

Kulcsszavak: +céginfo Google

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

FoxPost néven megy tovább a Packeta és FoxPost egyesített cége

A Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább. A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, ezzel biztosítva az egységes márkamegjelenést és erősítve a vállalat piaci jelenlétét.

2024. október 21. 15:02

Közösen tehetjük versenyképesebbé és fenntarthatóbbá Európát

Véget ért az idei TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. 

2024. október 21. 13:25

Indításrásegítő és a zseblámpába épített powerbankek a Sandbergtől

Hatalmas frusztrációt tud okozni egy nem induló autó. Ennek általában több oka is lehet, melyek között gyakori eset az autó akkumulátorának lemerülése. Ilyenkor ideiglenes megoldást jelenthet az autó bikázása. Ehhez viszont indító kábelre és külső erőforrásra is szükség van. A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000-et pontosan erre találták ki.

2024. október 21. 11:47

Online megoldásokkal fejlődik az egészségügyi ellátás

Online időpontfoglalás, e-recept, egészségügyi applikációk, telemedicina – ezek az innovatív technológiák már elengedhetetlen jellemzői a mindennapoknak, új korszakot indítottak a hazai egészségügyben is. A COVID világjárvány alatt ugrott meg a digitális megoldások iránti igény mind a betegek, mind az orvosok részéről. A digitalizáció segítette a pandémia jelentette kihívások megoldását, majd a hosszú távú fejlődés kulcsává is vált. A fejlesztések nemcsak az ellátás minőségét növelik, hanem az orvos-beteg bizalmat is erősíti.

2024. október 21. 10:13

Felborítja a magyar piacot a Temu új konkurenciája?

Nemrég egy olyan új webshop-óriás jelent meg a magyar piacon, amely a legnagyobb európai hátterű online piactér, ahol az aktív vásárlók száma a teljes régióban meghaladta a 20 milliót. Az Allegro Lengyelországból indult, ám már most több mint 5 millió felhasználója van Lengyelországon kívül. A magyar piacra lépés alaposan felboríthatja az itthoni kereskedelmet is.

2024. október 20. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24