Óriási profit az AT&T-nél

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 22. 09:12

Megnégyszereződött az AT&T harmadik negyedévi nyeresége azután, hogy a telekommunikációs vállalat egy hatósági vizsgálat nyomán 8 milliárd dolláros adójóváírást kapott. A profitot növelte a Sterling Commerce eladása is.

A harmadik negyedévben összesen 12,34 milliárd, részvényenként 2,08 dollár nyereséget könyvelhetett el az AT&T az előző évi 3,19 milliárd dollár után (részvényenként 54 cent). A tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó eredmény részvényenként 55 cent volt az előző évi 53 centhez képest. A vállalat harmadik negyedévi bevétele az elemzői várakozásoknak megfelelően 2,8 százalékkal, 31,58 milliárd dollárra nőtt.

 Az egyszeri bevételnek minősülő összegeken túl, jó operatív negyedévet zárt a vállalat. "Ez egy kitűnő negyedév volt a mobil-szélessáv számára. Rekordszámú ügyféllel kötöttünk új, két éves szerződést és az integrált eszközök értékesítése is túlszárnyalta az eddigi eladásokat" - mondta Randall Stephenson vezérigazgató.

 Összesen 2,6 millió fővel bővült a mobilinternet-előfizetéssel rendelkezők száma, így az előfizetők száma eléri a 92,8 millió főt. Ez 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mintegy 5,2 millió iPhone-t értékesítettek a júliustól szeptemberig terjedő időszakban, ami 62 százalékkal több a korábbi rekordnegyedév eladásainál. A telekommunikációs óriás mobilinternet-előfizetésekből származó bevétele 11 százalékkal nőtt, míg a mobiltelefonos szolgáltatásoké 12 százalékkal csökkent.

 Az AT&T az elmúlt időszakban előfizetők számát tekintve lehagyta fő riválisát, a Verizon Wirelesst, elsősorban annak köszönhetően, hogy kizárólagos értékesítési jogokat szerzett az Apple által gyártott népszerű iPhone okostelefonhoz. A monopoljog hamarosan lejár, s piaci információk szerint a Verizon Wireless a jövő év elején elkezdheti az iPhone-ok értékesítését.
 

Kulcsszavak: +céginfo AT

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09