Synergon: növekvő árbevétel és veszteség az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 23. 09:11

Az idei első negyedévet 4,151 milliárd forint konszolidált bevétellel és 346 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta a Synergon Informatika Nyrt., szemben az egy évvel korábbi 3,831 milliárd forint bevétellel és 44 millió forint adózott veszteséggel - a jelentette a társaság a BÉT honlapján.

A nemzetközi pénzügyi standardoknak (IFRS) megfelelően készült gyorsjelentés szerint az első negyedévet nagymértékben befolyásolta az, hogy a Vidékfejlesztési minisztérium felmondta a Microsoft licencek vásárlását, amelyből 226 millió forint értékvesztés keletkezett. A Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság által felmondott projekt miatt pedig 110 millió forintos céltartalékot kellett képeznie a társaságnak.

Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke elmondta: "a társaság gazdálkodási adataiból jól látszik, hogy csak nagyon nehezen indul el a piaci fellendülés. Az állam- és közigazgatás területét láthatóan még mindig kivárás jellemzi, azonban a többi szegmensben lassan-lassan megkezdődnek a pályázati kiírások és a vállalkozói szféra is ráébredt arra, hogy a fejlesztéseket nem odázhatják el. A társaság igazgatótanácsa javaslatára készült egy átfogó, a Synergon működési és struktúra váltását, valamint a 2011. évi stratégiáját meghatározó terv, amit várhatóan az idei év második negyedévében sikerül elindítani. A változás a Synergon Csoport életét hosszú távon nagyban befolyásolhatja, mivel az új stratégia része, hogy a társaságot a megújuló piaci igényekhez alakítsuk, azaz egy rugalmas, gyorsan reagáló, kereskedelem és nyereség orientált céget építsünk."

A Synergon részvények utolsó ára pénteken a BÉT-en 350 forint volt. Ez 9,79 százalékos esését mutat a csütörtöki záróárhoz képest.

MTI

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17