Céget vásárol a Synergon csehországi leányvállalata

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 22. 08:24

A Synergon Informatikai Nyrt. csehországi leányvállalata, a 99 százalékban tulajdonolt Infinity a.s. kötelező vételi ajánlatot tett a szintén cseh Ceske Budejovice székhelyû IT Systems a.s. társaságra - közölte a Synergon kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az informatikai megoldásokat szállító és szervizelő, felvásárolt társaság szoftver alkalmazások implementálásával foglalkozik, szolgáltatási területei az Oracle adatbázis és fejlesztés, valamint Microsoft Dynamics AX kapacitások. Az IT Systems legnagyobb vevője az O2 Telefonica mobiltávközlési szolgáltató. A 60 főt foglalkoztató társaság 2010-ben 60 millió cseh korona árbevételt ért el. A társaságnak Prágában és Brnóban is vannak irodái.

Az Infinity a felvásárlást részben saját forrásból tudja finanszírozni, részben banki tőke bevonására van lehetőség.

A felvásárlással az Infinity újabb piaci lehetőségekhez jut és nő a potenciális ügyfélköre, továbbá olyan kapacitásokat szerez meg, amelyek a cseh piacon hiányt jelentenek, Oracle kapacitásával a piacon egyedülálló lesz.

Az Infinity Csehországban infrastrukturális rendszerek kiépítéséhez tanácsadással, illetve az ezekhez kapcsolódó licencek és hardvereszközök értékesítésével foglalkozik. Az ügyfélkör közepes és nagy, ipari és szolgáltató vállalatok, illetve kisebb súllyal az állami és közigazgatási szektor. Alkalmazottainak száma 105 fő.

Az Infinity 2010-ben 2,8 milliárd forint árbevételt és 195 millió forint EBITDA (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményt ért el. Az üzemi eredménye 2011 első három hónapjában 44 millió forint volt, ami a 2010. évi érték több mint kétszerese. Az akvizícióval a társaság az eredményének jelentős növelésére számít az új kapacitások és piacok révén.

A Synergon az elmúlt évet 15,35 milliárd forint konszolidált bevétellel és több mint 800 millió forint veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 17,7 milliárd forint bevétellel és 223 millió forint adózott nyereséggel.

A Synergon részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, kedden délelőtt 303 forintot értek, 1 forinttal többet az előző napi záróáruknál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb tőzsdei árfolyamuk 723 forint, a legalacsonyabb 292 forint volt.

MTI

Kulcsszavak: +céginfo Infinity Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!

A jövőben a tartalom forradalmára figyeljünk! A személyes, a hiteles, az egyedi, az őszinte, a releváns, tehát csak emberi érzelmi intelligenciával alkotott mondanivaló a nyerő. A habkönnyű lózungok divatja lejár. A tartalomban zajló trendek tehát nem a gépiesség irányába mutatnak. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!” című, szeptember 12-én megrendezendő hibrid konferenciáján mindenki felfrissítheti tudását a legfrissebb trendekkel.

2024. július 25. 20:27

A technológia etikai kérdéseire is fókuszál a Huawei nyári női vezetőképzője

Az összes EU-s tagországból, valamint Ukrajnából és a Nyugat-Balkánról vesznek részt tehetséges fiatal nők az Európai Vezetői Akadémia által negyedszerre megrendezett, „Női vezetők a digitális korban” intenzív képzésen, amelyet ezen a héten tartanak Varsóban. 

2024. július 25. 17:25

Generatív mesterséges intelligencia: használatában Kína, teljes körű bevezetésében az USA világelső

Kína világelső a generatív mesterséges intelligencia (generatív MI) alkalmazásában a Coleman Parkes Research Ltd. globális felmérése alapján. A SAS vállalat megbízásából készített kutatás megállapítja, hogy a kínai üzleti döntéshozók szerint vállalataik 83%-a használja a technológiát. 

2024. július 25. 14:58

Új imázsfilmmel erősíti munkáltatói márkáját a Lufthansa Systems Hungária

Új, employer branding fókuszú imázsfilmet készített a Lufthansa Systems Hungária, melyben a légiipari informatikával foglalkozó cég legfontosabb vállalati értékeit mutatja be. A Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban két rangos employer branding elismerést is elnyert: a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Megbízható Munkaadó 2024/26” díját, illetve a „Randstad Hungary 2024-es Employer Brand kutatásán a – Legvonzóbb Munkaadó – IT kategória” címet.

2024. július 25. 09:55

Ikonikus alpesi hütte és drótkötélpálya kapott Siemens-technológiát

Az Alpok egyik legmagasabb és legismertebb, 4478 méteres Matterhorn-hegyéről híres Zermatt városa Svájc egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, 2023-ban mintegy 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak itt. A térségben összesen 38 olyan hegycsúcs található, ami 4 ezer méternél is magasabb, ráadásul a város távoli fekvése és zord terepviszonyai miatt sajátos kihívásokkal néznek szembe a helyiek. 

2024. július 23. 17:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55