Céget vásárol a Synergon csehországi leányvállalata

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 22. 08:24

A Synergon Informatikai Nyrt. csehországi leányvállalata, a 99 százalékban tulajdonolt Infinity a.s. kötelező vételi ajánlatot tett a szintén cseh Ceske Budejovice székhelyû IT Systems a.s. társaságra - közölte a Synergon kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az informatikai megoldásokat szállító és szervizelő, felvásárolt társaság szoftver alkalmazások implementálásával foglalkozik, szolgáltatási területei az Oracle adatbázis és fejlesztés, valamint Microsoft Dynamics AX kapacitások. Az IT Systems legnagyobb vevője az O2 Telefonica mobiltávközlési szolgáltató. A 60 főt foglalkoztató társaság 2010-ben 60 millió cseh korona árbevételt ért el. A társaságnak Prágában és Brnóban is vannak irodái.

Az Infinity a felvásárlást részben saját forrásból tudja finanszírozni, részben banki tőke bevonására van lehetőség.

A felvásárlással az Infinity újabb piaci lehetőségekhez jut és nő a potenciális ügyfélköre, továbbá olyan kapacitásokat szerez meg, amelyek a cseh piacon hiányt jelentenek, Oracle kapacitásával a piacon egyedülálló lesz.

Az Infinity Csehországban infrastrukturális rendszerek kiépítéséhez tanácsadással, illetve az ezekhez kapcsolódó licencek és hardvereszközök értékesítésével foglalkozik. Az ügyfélkör közepes és nagy, ipari és szolgáltató vállalatok, illetve kisebb súllyal az állami és közigazgatási szektor. Alkalmazottainak száma 105 fő.

Az Infinity 2010-ben 2,8 milliárd forint árbevételt és 195 millió forint EBITDA (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményt ért el. Az üzemi eredménye 2011 első három hónapjában 44 millió forint volt, ami a 2010. évi érték több mint kétszerese. Az akvizícióval a társaság az eredményének jelentős növelésére számít az új kapacitások és piacok révén.

A Synergon az elmúlt évet 15,35 milliárd forint konszolidált bevétellel és több mint 800 millió forint veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 17,7 milliárd forint bevétellel és 223 millió forint adózott nyereséggel.

A Synergon részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, kedden délelőtt 303 forintot értek, 1 forinttal többet az előző napi záróáruknál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb tőzsdei árfolyamuk 723 forint, a legalacsonyabb 292 forint volt.

MTI

Kulcsszavak: +céginfo Infinity Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17