Informatika a közigazgatásban, informatika a társadalomban

forrás Prim Online, 2011. október 27. 11:02

Informatika a társadalomért - rövidebben Infotér - néven szervez konferenciát az az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége november 22-23-án a balatonfüredi Anna Grand Hotelben. Az immár második alkalommal megrendezett Infotér célja, hogy platformot biztosítson az információs társadalom építéséért felelős szervezetek, cégek számára a párbeszédhez.

A kétnapos konferencián a közigazgatás vezetői, az oktatás, a civil szféra képviselői és az IKT-szektor cégei arról folytatnak eszmecserét, miként lehet minél szélesebb körben kihasználni az informatika, a legújabb technológiák adta lehetőségeket a közigazgatásban, hozzájárulva annak hatékonyabb működtetéséhez és a digitális írástudás további elterjedéséhez. 

 

A közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-program fontos szerepet szán az informatikának, melyet az idei Infotér konferencián is megvitatnak a résztvevők. A konferencián elhangzó előadások, kerekasztal-beszélgetések tárgyalják a jelenleg zajló törvényalkotási folyamat informatikai területeket is érintő részleteit, így egyebek mellett az elektronikus ügyintézés és az információbiztonság témaköreit is.

 

Az Infotér idei programjában kiemelt helyet kapnak az egyes ágazatokat érintő, azok hatékony működését biztosító informatikai fejlesztések.  Külön szekciók szólnak az IKT-megoldások fontosságáról az egészségügyi és szociális ágazatban, az oktatásban, a közlekedésben,  az energetikában és a vidékfejlesztésben.

 

A közigazgatás felelős szakemberei beszámolnak az EKOP és ÁROP projektek megvalósításáról, valamint a közbeszerzés, pályáztatás és elszámolás legfontosabb kérdéseiről.

 

Az idei konferencián is többszáz, közigazgatásban dolgozó szakember részvételére számítanak a szervezők, hasonlóan a tavalyihoz, amelyre öszességében 700-an voltak kíváncsiak.

 

A konferencia részletes programja: http://konferencia.infoter.eu/static/2

Kulcsszavak: IVSZ Infotér konferencia

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50