A Fujitsu élen jár a számítási felhő elterjesztésében

forrás Prim Online, 2012. július 3. 09:23

Az Experton független elemzőcég megállapította, hogy a számítási felhő leküzdötte az ellenállást és helyet szerzett az üzleti működés rugalmasságát fokozó mainstream technológiák között. Ennek eredményeképpen gyorsul a számítási felhő terjedése a Cloud Vendor Benchmark 2012 szerint.

Az elemzésből kiderül, hogy az európai vállalatok többsége ma már tisztában van a felhő-alapú technológia, mint IT szolgáltatásnyújtási modell előnyeivel. Az Experton kiemelte a Fujitsu vezető felhő-szolgáltatói pozícióját a felhőre való átállás támogatása terén és elismeréssel szól kiterjedt felhő-kínálatáról. Már 1500 ügyfél veszi igénybe a Fujitsu felhőplatformja, a Global Cloud Platform szolgáltatásait és közel 100 SaaS (software-as-a-service) alkalmazás elérhető a Business Solutions Store megoldásáruházban.

Üzleti előnyök
A számítási felhő minden vállalati méretszegmens számára értékes technológiai támogatást kínál, csökkenti a komplexitást és az infrastruktúra-költségeket. A saját IT-infrastruktúra üzemeltetése helyett felhő-alapú szolgáltatásokra váltó vállalatok mérettől függetlenül egyértelmű javulásra számíthatnak az IT kritikus sikertényezői: a rendelkezésre állás, a váratlan leállások és a dolgozói produktivitás terén. Emellett megtakarítást érhetnek el rendszereik üzemeltetésében és karbantartásában.

A felhő terjedésében a Fujitsu diktálja a tempót
Az utóbbi 2 évben indított kezdeményezéseivel a Fujitsu meghatározó szerepet játszik a felhő elterjesztésében:
·    Az első nulla beruházásigényű árbevételmegosztási modell szoftverpartnerek (ISV-k) számára
·    A SaaS alkalmazások átfogó és folyamatosan bővülő kínálata (közel 100 alkalmazás) a Fujitsu Business Solutions Store megoldásáruházban – alternatíva az ügyfeleknek a hagyományos licencmodell kiváltására
·    A Global Cloud Platform létrehozása 2011-ben, több milliárd dollár beruházással
·    A Business Solutions Store (hyperlink) elindítása 2012 tavaszán

A Fujitsu több milliárd dolláros felhő-beruházásait igazoló jelentés szerint a Fujitsu diktálja a tempót a felhő-szolgáltatások elterjesztésében és a vizsgált nyolc kategóriából hétben – köztük a felhő-szolgáltatások (menedzselt felhő, menedzselt privát felhő, IaaS-alapú nyilvános felhő, KKV-k, nagyvállalatok), a felhő-technológiák (infrastruktúra) és a felhő-integráció kritikus szegmenseiben – vezető pozícióval rendelkezik a felhő-szolgáltatók között.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Automatizált belső szállítás

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

2021. június 18. 10:34

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

2021. június 17. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40