Liferay Developer Studio 1.6.0

forrás Prim Online, 2012. szeptember 12. 16:54

A Liferay, a világ vezető nyílt forráskódú nagyvállalati portál fejlesztője bejelentette a Liferay Developer Studio legújabb, 1.6.0 számú verzióját. Az Eclipse alapú fejlesztői környezetbe ezúttal egy professzionális grafikus workflow plugin is bekerült, mellyel a Java fejlesztők hatékonyan tudnak akár nagyon összetett folyamatokat is modellezni.

Az új Kaleo Designer for Java lehetőséget biztosít a fejlesztőknek folyamatok gyors létrehozására és publikálására vizuális környezetben, akár új, akár egy futó Liferay-ről letöltött meglevő modellek alapján. A Java/Groovy leírónyelv szolgáltatásai: Liferay API hozzáférés, automatikus kódkiegészítés, forráskódellenőrzés, folyamatos szintaxisellenőrzés - mindez az otthonos Eclipse környezetben. A notification editor egyszerűvé teszi a folyamatokról értesítések küldését Freemarker vagy Velocity template nyelvek által nyújtott minden funkció kihasználásával. A felsoroltakon túl még számos funkció szolgálja a fejlesztőket az automatizált folyamatok hatékony fejlesztése során.

“Ezek az új szolgáltatások tovább erősítik a Liferay fejlesztések hatékonyságát és kiemelt szerepet játszanak a Liferay portfólióban” - nyilatkozta Greg Amerson, a Liferay Developer Studio vezető fejlesztője.

Természetesen a Liferay Developer Studió legújabb verziója támogatja az alkalmazások publikálását a szintén nemrég megnyitott Liferay Marketplace-re, a portálhoz kapcsolódó alkalmazások publikus piacterére, melyre a több mint 65.000 tagot számláló Liferay fejlesztői közösség már megkezdte a mindenki számára elérhető alkalmazások írását. A Liferay Developer Studio ezen fejlesztéseknek az első számú, igen hatékony eszközévé vált, biztosítva a közösség számára a nemzetközi nagyvállalati piacon történő megjelenést.

Az eddig leírtakon felül a Liferay Developer Studio tartalmaz egy előre telepített Liferay Portal Enterprise Edition (EE) szervert, a Liferay Plugin SDK-t, számos példakódot és példaprojektet, melyek sablonként használhatóak, valamint a beépített Websphere szerver-adapter vagy a Marketplace-en elérhető Remote IDE Connector lehetővé teszi a távoli szerveren történő fejlesztést.

Látogasson el a következő oldalra egy Kaleo Designer for Java demóért: http://vimeo.com/48315976.
A Liferay Developer Studio ingyenes verziója már elérhető bármely Liferay Portal EE
30 napos ingyenes letöltése esetén. A letöltéshez látogasson el az alábbi oldalra www.liferay.com/downloads/liferay-developer-studio ahol megtalálható a próbaverzió termékkulcsa is.

További Liferay információért keresse fel honlapunkat: www.liferay.com.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09