A vártnál jobb eredményt ért el a negyedik negyedévben a Nokia

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 10. 18:20

A vártnál jobb eredményt ért el a tavalyi negyedik negyedévben a finn Nokia mobiltelefon készülék gyártó vállalat - írja a Nokia negyedik negyedéves tőzsdei gyorsjelentése.

A Nokia Devices & Services üzletága 3,9 milliárd euró értékesítési árbevételre tett szert 2012 negyedik negyedévében összesen 86,3 millió készülék eladása után. Ebből 6,6 milliót tett ki az okostelefonok száma, ehhez 4,4 millióval járult hozzá a Windows operációs rendszeren futó Lumia termékcsalád. Az okostelefonok értékesítési árbevétele 1,2 milliárd euró volt.

Hagyományos mobiltelefonokból a Nokia 79,6 milliót értékesített a negyedik negyedévben, 2,5 milliárd eurós bevétellel.
 
A Nokia közleménye szerint a mobileszköz üzletág és ezen belül is a Lumia termékcsalád értékesítési adatainak köszönhetően, a negyedik negyedévben a fedezeti pont fölé emelkedett a vállalat üzleti eredménye. A Devices & Services üzletieredmény-kulcsa a negyedik negyedévben 0-2 százalék között alakulhat, szemben a korábbi mínusz 10-2 százalékos várakozással. 2013 első negyedévében azonban szezonális hatások miatt a 2012 negyedik negyedévinél valamivel gyengébben alakulhat az eredményesség.
 
A negyedik negyedévben a Nokia Siemens Networks eredménye meghaladta a várakozásokat, az üzletág sorban a harmadik negyedévben ért el rekorderedményt. A Nokia Siemens Networks üzletieredmény-kulcsa a negyedik negyedévben 13 és 15 százalék között alakulhat. Az idei első negyedévben az eredménykulcs szezonális hatások miatt ennél valamivel alacsonyabb lehet.
 
A Nokia 2013. január 24-én teszi közzé 2012-es eredmény-beszámolóját.
Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Nokia

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52