Mérföldkőhöz érkezett a YouTube

Már havi egymilliárd látogatónál tart az oldal

Czipperer Dia, 2013. március 21. 16:37

Folyamatosan nő a YouTube felhasználók száma, és egyre többen érik el mobilról az oldalt. A hivatalos adatok szerint a havi egyedi felhasználók száma elérte az egymilliárdot.

A YouTube tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a havi egyedi látogatószám mérföldkőhöz érkezett: átlépte az egymilliárdos határt. Ez körülbelül azt jelenti, hogy az internetező felhasználók nagyjából fele YouTube-ozik.

 

Talán az még érdekesebb, hogyan érik el az oldalt. Nem meglepő, hogy főként a fiatal, C generáció használja a YouTube-ot, és egyre többen mobilról teszik ezt. A fiatalok jelentős többsége (76%) használja ily módon a videomegosztót, míg PC-ről csupán 33%.

 

Az okostelefonnal rendelkező fiatalok 80%-a használja telefonján a YouTube-ot

 

Érdekes belegondolni a számok nagyságába. Egymilliárd kimondva, sőt talán leírva sem érzékelteti, mekkora mennyiségről is beszélünk valójában. Pedig ez a szám 10 Super Bowl közönségének felel meg. Ha pedig a YouTube-ra mint országra tekintünk, akkor azt mondhatnánk, hogy Kína és India után a harmadik legnagyobb.

 

Korábbi cikkünkben már végigpásztáztuk a YouTube 8 évét, a fejlődés pedig úgy tűnik egyre intenzívebb. Kíváncsian várjuk a következő mérföldkövet és a 10 éves évfordulót.

 

Forrás: Androidpolice.com, Ubergizmo.com

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17