ARM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ARM

Az Oracle ARM processzor alapú felhőszolgáltatást kínál nagyon kedvező áron

Annak érdekében, hogy az ügyfeleit és a fejlesztőket segítse az ARM technológia előnyeinek kiaknázásában, az Oracle eszközöket, megoldásokat és támogatást nyújt az ARM-alapú alkalmazások fejlesztéséhez. 

2021. május 30. 17:10

Miért van szüksége az FMCG szektornak automatizált belső logisztikára?

Az FMCG szektort, azaz a napi fogyasztási cikkek szektorát nemcsak a gyorsan forgó termékek, hanem a változékonyság és az innovatív megoldások is jellemzik. Mivel a piaci igények folyamatosan változnak, az ellátási láncnak is tartania kell a lépést. A mai gyárterületek igencsak különböznek az akárcsak húsz évvel ezelőtti kialakításoktól, hiszen autonóm mobil robotok (AMR-ek), nagysebességű szállítószalagok, kobotkarok és további automatizációs technológiák kerültek alkalmazásra, melyek a kétkezi munkánál gyorsabban és pontosabban végzik el a feladatokat.

2020. március 25. 11:20

Egyszerűsíti az IoT elterjedését a Vodafone Business és az Arm

A megállapodás kiterjed az iSIM és IoT („dolgok Internete”) szoftver- és hálózati szolgáltatásokra, amelyek célja a komplexitás csökkentése, valamint az IoT eszközök teljesen nyílt, távoli kezelése.

2019. április 11. 11:14

Teljesítményében és energiagazdálkodásában is kiemelkedő a Huawei új processzora

A Huawei bemutatta az infokommunikációs iparág legnagyobb teljesítményű ARM (Advanced RISC Machine)-alapú processzorát, a Kunpeng 920-at. Az elsősorban energiatakarékossága és feldolgozási sebessége miatt kiemelkedő 7 nm-es chipkészlet fő feladata a Big Data, a megosztott tárhelyek és a natív ARM alkalmazások fejlődésének gyorsítása. A Huawei a Kunpeng 920 megalkotásával egy olyan ICT (Információs- és kommunikációs technológiák) iparági együttműködés részese lett, amelynek fő célkitűzése egy kölcsönösen előnyös ökoszisztéma létrehozása a számítási teljesítmény eddig nem látott mértékű megnövelésével.

2019. január 21. 11:02

ARM processzorokkal előre törhet a Microsoft

A brit ARM processzoraihoz igazított operációs rendszer fejlesztésével ismét előre törhet a Microsoft - állítják szakemberek, akiket igazolni látszik a szoftvercég tőzsdei szereplése is, miután az együttműködés hírére a redmondi óriás részvényei is emelkedni kezdtek.

2011. január 10. 08:28

Nyolcmagos ARM mobilprocesszor

A brit ARM csiptervező cég egy olyan mobilkészülékekbe való processzort fejlesztett ki Cortex A15 néven, amely akár 2,5 GHz-es órajelre is képes és 8 magot is tartalmazhat.

Kulcsszavak: mobiltelefon processzor ARM
2010. szeptember 12. 17:01

Hozzáférést nyert az ARM csiptechnológiájához a Microsoft

Az ARM egy olyan szerződést írt alá a Microsofttal, amelynek révén a szoftveróriás teljes körű architektúralicenchez jutott a processzorokat tervező cég termékeire vonatkozóan.

Kulcsszavak: ARM Microsoft
2010. július 26. 19:28

Szervercsipeken dolgozik az ARM

Az okostelefonos csipjeiről ismert ARM brit processzorfejlesztő olyan CPU-kkal kísérletezik, amelyek ezúttal a szerverek világában próbálják kiaknázni a cég energiatakarékos architektúrájában rejlő lehetőségeket.

Kulcsszavak: ARM processzor szerver
2010. május 7. 10:18

Többmagos, 2 GHz feletti ARM csipek

A brit ARM többmagos Cortex A9 processzorok fejlesztését jelentette be, amelyek állításuk szerint jóval hatékonyabbak lesznek, mint például az Intel hasonló paraméterekkel bíró x86-os lapkái.

Kulcsszavak: ARM processzor
2009. szeptember 17. 06:50

Kétmagos ARM processzorok érkeznek jövőre az iPhone-hoz és társaihoz

Az ARM processzorgyártó illetékese a Cnet-nek nyilatkozva elmondta, hogy rövidesen, mindenképpen jövőre, új kétmagos CPU-kat hoz forgalomba a cég az olyan okostelefonokhoz, mint az iPhone vagy a Palm Pre.

2009. június 14. 08:30

Támogatni fogja az ARM processzorokat a Windows 7?

Warren East, az ARM csipgyártó elnök-vezérigazgatója azt sugallta egy a sajtónak adott nyilatkozatában, hogy a következő generációs Windows 7 operációs rendszer esetleg nemcsak x86-os CPU-val, hanem az ő processzoraikkal is működik majd.

Kulcsszavak: Windows 7 processzor ARM
2009. május 3. 09:10

1 GHz-es mobiltelefon-processzor az ARM-tól

A brit ARM félvezetőlapka-tervező társaság egy olyan új mobiltelefonos processzormagot mutatott be, amely néhány éven belül lehetővé teszi akár 1 GHz-es csipek beépítését is a készülékekbe.

Kulcsszavak: ARM processzor mobiltelefon
2005. október 5. 12:02

PlayStation-szintű grafika mobiltelefonokon

Az Egyesült Királyság egyik vezető chiptervező vállalata, az ARM Holdings a napokban bejelentette, hogy jól haladnak az első olyan mikrochipek fejlesztési munkálatai, melyek révén a közeljövőben napvilágot látó új generációs mobiltelefonok olyan háromdimenziós grafikát nyújtanak majd használóik részére, mint amilyen grafikát eddig leginkább csak a különböző játékkonzolok voltak képesek nyújtani.

Kulcsszavak: +fohir ARM mobiltelefon
2002. augusztus 9. 07:14

1 GHz-es ARM mobillapka

Az ARM Holding 1 GHz-nél gyorsabb mobillapkát, a következő generációs „Jaguar” mikroprocesszor-architektúrát – fedőneve ARM11 – mutatta be az „Embedded Processor Forum ’2002” rendezvény első napján.

2002. május 2. 17:45

MPF 2001: Páratlan innováció válságos helyzetben

A félvezetőipar a közelmúltban soha nem látott mélyponti helyzetbe került a piac túltelítettsége, és az USA gazdasági visszaesése miatt. Az idei Mikroprocesszor Fórum azonban megmutatta, hogy a fejlődés ennek ellenére töretlen.

2001. október 24. 14:11

Az ARM bemutatta az új MOVE(TM) technológiát

A 16/32 bites beágyazott RISC processzorokat gyártó cég, az ARM, bejelentette a multimédiás alkalmazások gyorsítására szolgáló MOVE(TM)-et. A technológia, amely főleg az MPEG-4 és más videokódolási rendszerek vezeték nélküli eszközökben történő alkalmazását célozza meg, szoftveres és hardveres elemeket is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a jelenleg meglévő codecek sebességének kétszeresével történjen a kódolás és dekódolás.

2001. július 22. 09:23

64 bites CPU mobiltelefonokba

Az angol ARM cég tervezői szervertechnológiát használva 64 bites processzort fejlesztenek. A szuperskalár architektúrán alapuló CPU-t a következő generációs kézieszközökben használják majd.

2001. május 14. 07:45

ARM a Motorolákban

A Motorola a most megkötött szerződés értelmében az ARM mikroprocesszorait fogja használni a DigitalDNA-ban, valamint a Motorola új készülékeinek hardver- és szoftvermegoldásai szintén támaszkodnak majd az angliai központú ARM termékeire.

2000. december 4. 21:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40