CERT kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: CERT

Magyar csapat esélyes a Cyber 9/12 versenyen való részvételre

Budapesten rendezik meg a világszintű Cyber 9/12 kiberverseny hivatalos elődöntőjét. A nemzetközi megmérettetés nyertes csapata teljes ellátással utazhat a genfi döntőre a felkészítő tanárral együtt. Korábban ProDay néven vált ismertté a hazai IT-biztonsági konferencia és expo, ami ezúttal kétnapos lesz. A második napon kibergyakorlatot is rendeznek kormányszintű külföldi CERT csapatokkal. Az ingyenesen látogatható eseményen egy Apple TV 4K-t sorsolnak ki a látogatók között. 

2018. január 23. 08:11

A nemzetközi szakma legjobbjai mérkőznek meg a SecOps Europe IT-Biztonsági Konferencián, Budapesten

Az IT-biztonsági szakma krémje érkezik Magyarországra, hogy minden tudását latba vetve kivédje a szimulált kibertámadásokat. A CERT csapatok a kontinens több országából jönnek majd Budapestre, a SecOps Europe IT-Biztonsági Konferenciára, ami korábban ProDay néven vált ismertté hazai és nemzetközi szakmai körökben.

2018. január 15. 14:11

CERT minősítést szerzett a Menedzselt Kiberbiztonsági Műveleti Központ

A Carnegie Mellon Egyetem Szoftver Mérnöki Intézete CERT minősítéssel tünteti ki azokat a felkészült kibervédelmi csapatokat, amelyek kivételes munkát végeznek a legfejlettebb technológiákat alkalmazó behatolókkal szemben. A CERT szervezett formában veszi fel a harcot a fejlett kibervédelmi támadásokkal. A nemzetközi IT szakértői csapathálózat tagjai a legújabb technikákat alkalmazzák, és innovációikkal gyakran felülmúlják a kiberbűnözőket.

2016. augusztus 15. 12:43

Négyoldalú együttműködési megállapodás a hazai internet biztonságának növeléséért

[smallimage 1 left] Együttműködési megállapodást tervez a Hírközlési Felügyelet, a Magyar Tudományos Akadémia, az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület és az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja. Az együttműködés elsődleges célja, hogy Magyarországon az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a felek szakmailag és hatékony információcsere révén összehangolják tevékenységüket.

2003. július 24. 14:41

Peido-B: új e-mail vírus a láthatáron

A számítógépes biztonsági eseményekkel foglalkozó CERT Coordination Center központ arra figyelmezteti az internetezőket, hogy egy új, e-mail alapú vírus hátsó kaput nyithat a megfertőzött rendszereken.

Kulcsszavak: CERT vírus Sophos
2003. május 12. 07:32

Adatszivárgás a Windowsban, Linuxban és a Mac OS X-ben

A CERT koordinációs központ figyelmezteti a felhasználókat, hogy a Unix alapú operációs rendszerek, valamint az irodai és otthoni gépeken használatos rendszerek is védetlenek az adatszivárgás ellen.

Kulcsszavak: security CERT
2002. augusztus 7. 20:45

Biztonsági rés az AOL ICQ-ban

Az America OnLine (AOL) ICQ csevegőprogramjában egy olyan biztonsági hiba található, amelyet kihasználva a hackerek bármilyen rosszindulatú kódot lefuttathatnak a felhasználók számítógépén.

Kulcsszavak: security ICQ AOL CERT
2002. január 27. 22:16

IBM, Sun: megszűnt a biztonsági rés

Az IBM elkészítette azt a javítófoltot AIX operációs rendszeréhez, amely megszünteti a CERT által szerdán felfedett, komoly problémát jelentő biztonsági rést.

2001. december 15. 08:44

A CERT 45 nap után leleplezi a programhibákat

A Computer Emergency Response Team, vagyis a CERT, koordinációs központ bejelentette, hogy a jövőben észlelésük után 45 nappal közzéteszi a tudomására jutott programhibákat. A lépés azért különösen fontos, mert még mindig sok vita folyik a hiányosságok nyilvánosságra hozásáról.

Kulcsszavak: security CERT bug
2000. október 5. 21:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55