Sztaki kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Sztaki

Sikeresen lezárult a SZTAKI „IPAR 4.0. kutatási és innovációs kiválósági központ” projektje

A 2016. nov. 1. – 2021. jan. 29. között zajló „Ipar 4.0 kutatási és innovációs kiválósági központ” projekt erőforrás-hatékony, robusztus termeléstervezési és irányítási rendszerek fejlesztését, kooperatív és adaptív logisztikai hálózatok modelljeinek kialakítását, valamint számítási felhő alapú termelésinformatikai szolgáltatások bevezetését tűzte ki célul. A projekt keretében a SZTAKI győri egyetemi telephelyén létrejött egy egyedülálló I4.0 kiber-fizikai gyártó- és logisztikai mintarendszer, ami egyike lett hazánk NKFIH által is nyilvántartott kiválósági kutatási infrastruktúrájának. Számos kutatási eredmény közvetlenül beépült ebbe az ipar és oktatás felé nyitott, nemzetközi hálózatba is bekapcsolt rendszerbe.

Kulcsszavak: Ipar 4.0 Sztaki
2021. május 6. 20:20

Intelligens dokumentumrendszerezés

Az MTA és a SZTAKI közreműködésével elindult egy kutatás-fejlesztési projekt, amelynek keretében dokumentumok automatikus rendezését, kategorizálását valósítják meg természetes nyelvfeldolgozási technológiákkal. A feladat a szöveg értelmét figyelembe vevő kategorizálási eljárások készítése és a technológia  alkalmazásokba történő beépítése.

2007. január 24. 10:05

Megnyílt az e-kormányzati módszertani központ

Az IBM Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (MTA SZTAKI) együttműködésével megnyílt az Elektronikus Kormányzati Módszertani Központ (EKMK). A fővárosi bemutatóteremben az állam- és a közigazgatási szervezetek, az önkormányzatok, a szociális és egészségügyi ellátó szervezetek, oktatási és más közszolgálati intézmények vezetői és alkalmazottai közelebbről is megismerkedhetnek a számukra fejlesztett, bevált megoldásokkal.

2006. június 20. 17:58

Sztaki: konferencia a kisvállalkozások sikerességéért

Az Európai Unió régi és új tagállamai közötti technológiai transzferrel kapcsolatos EW ISME nevű nemzetközi projekt kapcsán, március 21-én és 22-én az MTA SZTAKI nemzetközi fórumot rendez. A konferencián bemutatásra kerül az EW ISME projekt keretében létrehozott, kis - és középvállalkozások (kkv) ismereteit bővítő módszerek, ötletek, lehetőségek.

Kulcsszavak: konferencia Sztaki
2005. március 15. 09:48

Konferencia a magyar digitális jövő kérdéseiről

„Tartalom és információs infrastruktúra" címmel műhelykonferenciát tartott ma a World Wide Web Consortium (W3C) Magyar Iroda, az MTA SZTAKI és az Axelero Internet.

2003. október 2. 13:14

IHM k+f támogatásokról a SZTAKI-ban

Augusztus 21-én az MTA SZTAKI-ba „kihelyezett" sajtótájékoztatót tartott az IHM, amelyen számadási céllal a tárca kutatás-fejlesztési támogatásairól adtak számot a minisztérium vezetői.

Kulcsszavak: k+f IHM Sztaki MTA
2003. augusztus 21. 22:00

Négyoldalú együttműködési megállapodás a hazai internet biztonságának növeléséért

[smallimage 1 left] Együttműködési megállapodást tervez a Hírközlési Felügyelet, a Magyar Tudományos Akadémia, az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület és az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja. Az együttműködés elsődleges célja, hogy Magyarországon az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a felek szakmailag és hatékony információcsere révén összehangolják tevékenységüket.

2003. július 24. 14:41

30 gigaflopos klaszterteljesítmény az MTA Sztakiban

Az MTA Sztaki, amely széles körben részt vesz az egyetemi oktatásban és speciális számítógépes továbbképzésekben (ECDL, Unix), önerőből második nagy oktatótermét alakította ki.

2000. március 7. 09:13

A megfelelés módszertana

Az MTA Sztaki gondozásában, az OMFB részleges támogatásával megjelent az Útmutató az európai ktf-pályázatok megvalósításához című kiadvány.

1999. december 30. 01:14

A gyártásautomatizálási szabvány atyja Budapesten

A Budapesten rendezett Tudomány Világkonferenciájának egyik előadójaként Magyarországra érkezett a japán műszaki és tudományos élet első embere, Yoshikawa professzor, aki tegnap a SZTAKI vendége volt.

Kulcsszavak: MAP BME Sztaki IMS
1999. augusztus 2. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47