Sztaki kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Sztaki

Sikeresen lezárult a SZTAKI „IPAR 4.0. kutatási és innovációs kiválósági központ” projektje

A 2016. nov. 1. – 2021. jan. 29. között zajló „Ipar 4.0 kutatási és innovációs kiválósági központ” projekt erőforrás-hatékony, robusztus termeléstervezési és irányítási rendszerek fejlesztését, kooperatív és adaptív logisztikai hálózatok modelljeinek kialakítását, valamint számítási felhő alapú termelésinformatikai szolgáltatások bevezetését tűzte ki célul. A projekt keretében a SZTAKI győri egyetemi telephelyén létrejött egy egyedülálló I4.0 kiber-fizikai gyártó- és logisztikai mintarendszer, ami egyike lett hazánk NKFIH által is nyilvántartott kiválósági kutatási infrastruktúrájának. Számos kutatási eredmény közvetlenül beépült ebbe az ipar és oktatás felé nyitott, nemzetközi hálózatba is bekapcsolt rendszerbe.

Kulcsszavak: Ipar 4.0 Sztaki
2021. május 6. 20:20

Intelligens dokumentumrendszerezés

Az MTA és a SZTAKI közreműködésével elindult egy kutatás-fejlesztési projekt, amelynek keretében dokumentumok automatikus rendezését, kategorizálását valósítják meg természetes nyelvfeldolgozási technológiákkal. A feladat a szöveg értelmét figyelembe vevő kategorizálási eljárások készítése és a technológia  alkalmazásokba történő beépítése.

2007. január 24. 10:05

Megnyílt az e-kormányzati módszertani központ

Az IBM Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (MTA SZTAKI) együttműködésével megnyílt az Elektronikus Kormányzati Módszertani Központ (EKMK). A fővárosi bemutatóteremben az állam- és a közigazgatási szervezetek, az önkormányzatok, a szociális és egészségügyi ellátó szervezetek, oktatási és más közszolgálati intézmények vezetői és alkalmazottai közelebbről is megismerkedhetnek a számukra fejlesztett, bevált megoldásokkal.

2006. június 20. 17:58

Sztaki: konferencia a kisvállalkozások sikerességéért

Az Európai Unió régi és új tagállamai közötti technológiai transzferrel kapcsolatos EW ISME nevű nemzetközi projekt kapcsán, március 21-én és 22-én az MTA SZTAKI nemzetközi fórumot rendez. A konferencián bemutatásra kerül az EW ISME projekt keretében létrehozott, kis - és középvállalkozások (kkv) ismereteit bővítő módszerek, ötletek, lehetőségek.

Kulcsszavak: konferencia Sztaki
2005. március 15. 09:48

Konferencia a magyar digitális jövő kérdéseiről

„Tartalom és információs infrastruktúra" címmel műhelykonferenciát tartott ma a World Wide Web Consortium (W3C) Magyar Iroda, az MTA SZTAKI és az Axelero Internet.

2003. október 2. 13:14

IHM k+f támogatásokról a SZTAKI-ban

Augusztus 21-én az MTA SZTAKI-ba „kihelyezett" sajtótájékoztatót tartott az IHM, amelyen számadási céllal a tárca kutatás-fejlesztési támogatásairól adtak számot a minisztérium vezetői.

Kulcsszavak: k+f IHM Sztaki MTA
2003. augusztus 21. 22:00

Négyoldalú együttműködési megállapodás a hazai internet biztonságának növeléséért

[smallimage 1 left] Együttműködési megállapodást tervez a Hírközlési Felügyelet, a Magyar Tudományos Akadémia, az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület és az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja. Az együttműködés elsődleges célja, hogy Magyarországon az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a felek szakmailag és hatékony információcsere révén összehangolják tevékenységüket.

2003. július 24. 14:41

30 gigaflopos klaszterteljesítmény az MTA Sztakiban

Az MTA Sztaki, amely széles körben részt vesz az egyetemi oktatásban és speciális számítógépes továbbképzésekben (ECDL, Unix), önerőből második nagy oktatótermét alakította ki.

2000. március 7. 09:13

A megfelelés módszertana

Az MTA Sztaki gondozásában, az OMFB részleges támogatásával megjelent az Útmutató az európai ktf-pályázatok megvalósításához című kiadvány.

1999. december 30. 01:14

A gyártásautomatizálási szabvány atyja Budapesten

A Budapesten rendezett Tudomány Világkonferenciájának egyik előadójaként Magyarországra érkezett a japán műszaki és tudományos élet első embere, Yoshikawa professzor, aki tegnap a SZTAKI vendége volt.

Kulcsszavak: MAP BME Sztaki IMS
1999. augusztus 2. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14