FTC kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: FTC

Folytatódik a Magyar Telekom és az FTC együttműködése

További négy évig támogatja a Magyar Telekom a Ferencvárosi Torna Clubot, erre vonatkozóan írtak alá a felek megállapodást. Az együttműködés keretében a Telekom főtámogatója a Ferencvárosi Torna Clubnak, kiemelt támogatóként áll az FTC futballcsapat mögött, valamint névadó támogatóként segíti a vízilabda, a jégkorong, a női labdarúgó és a férfi torna szakosztályok munkáját. 

Kulcsszavak: Magyar Telekom FTC
2022. március 20. 12:13

Folytatódik és bővül a Magyar Telekom és az FTC együttműködése

A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Telekom újabb, négy évre szóló megállapodást írt alá, amelynek keretében már nemcsak a férfi, hanem a női labdarúgást, valamint a vízilabda, jégkorong és férfi torna szakosztályokat is támogatja a vállalat.

2018. szeptember 6. 18:31

Google: a keresési eredmények mesterséges rangsorolása jogszerű

Megszüntette a Google elleni, csaknem két éve tartó vizsgálatot az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), mert arra a megállapításra jutott, hogy a cég a keresési eredmények rangsorolásával nem sértette meg sem a trösztellenes, sem a verseny korlátozását tiltó szabályokat - közölték pénteken az amerikai napilapok.

2013. január 5. 10:21

Szigorodhat a webes gyerekzár az Egyesült Államokban - Készül az új adatvédelmi szabályzat

Az amerikai szövetségi szabályozó hatóságok több mint egy évtizede nem tapasztalt lépésre szánták el magukat a lehetséges internetes ártalmakkal szemben - a gyermekek védelmében. Gyermekjogi képviselők szerint éppen olyan időben kerül sor az intézkedésre, amikor a nagyobb vállalatok, alkalmazásfejlesztők és az adatbányászat terén érdekelt cégek a szülők tudta - vagy figyelmeztetése - nélkül egyre gyűjtik az információkat a fiatal internethasználók online tevékenységéről. Egyes weboldalak és alkalmazások a gyermekek fotóit, az általuk használt mobileszközök cellainformációit is elraktározták - az ilyen adatok birtokában pedig beazonosítható a gyermek személye, illetve holléte.

2012. október 28. 08:15

Egyre agresszívebbek a felugró reklámok

Az Amerikai Kereskedelmi Felügyelőbizottság eljárást indított egy kaliforniai cég ellen, mely reklámablakokkal bombázta a netezők számítógépeit. A hirdetett 30 dolláros szoftver csupán a cég saját felugró ablakait szüntette volna meg.

Kulcsszavak: FTC reklám spam jog
2003. november 8. 09:22

FTC: A spam-ek kétharmada csalás

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Felügyelőbizottság (FTC) felmérése szerint a világhálón továbbított kéretlen reklám e-mailek kétharmada illegális, és hamis információkat tartalmaz.

Kulcsszavak: spam FTC reklám
2003. május 1. 11:15

Kereskedelmi bizottság a szexspam ellen

Az Amerikai Kereskedelmi Felügyelőbizottság (FTC) az első alkalommal fordult a bírósághoz, hogy blokkoltasson egy olyan spam e-mailt, amely megtéveszti a felhasználókat, és egy szexoldalra csalja őket.

Kulcsszavak: jog szex spam FTC
2003. április 20. 08:13

Adatokat loptak el a Pentagontól

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma a közelmúltban úgy határozott, hogy családtagjaikkal együtt az összes amerikai katona egészségügyi adatait számítógépre kell vinni. A nagyszabású projekt nemrégiben éppen hogy csak elkezdődött, máris porszem került a gépezetbe, ugyanis a Pentagon egészségügyi megoldásokkal foglalkozó beszállítójától nemrégiben több ezer katona egészségügyi adatát ellopták. Az FTC (Federal Trade Commission) által az üggyel kapcsolatban kiadott jelentésből kiderül, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb adatlopási ügyéből kifolyóan mintegy 500 ezer adatrekord került illetéktelen kezekbe, és egyelőre nem lehet tudni, hogy ezen információkat a lopást végrehajtó személyek mikor használják majd fel különböző illegális célokra.

Kulcsszavak: +legfontosabb FTC jog
2003. január 2. 19:56

Az FTC áldását adta az IBM-Hitachi üzletre

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Szabályozóbizottság (Federal Trade Commission) hétfőn zöld utat adott az IBM-Hitachi megállapodásnak, amely szerint a japán cég átveszi az IBM veszteséges merevlemez-üzletágát.

Kulcsszavak: FTC Hitachi IBM +céginfo
2002. december 3. 08:42

A szövetségi kereskedelmi bizottság vizsgálja a VeriSignet

A szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) vizsgálatot indított a webdomainek regisztrációjával foglalkozó VeriSign marketingkampánya miatt. A vizsgálathoz közeli források szerint az FTC annak jár utána, hogy a vállalat milyen gyakorlat szerint osztja szét a domaineket, hogyan törli azokat.

2002. augusztus 7. 19:26

Rambus-válasz a szövetségi kereskedelmi bizottság panaszára

A Rambus Inc. válaszolt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által benyújtott adminisztratív panaszra, amely azzal kapcsolatos, hogy a Rambus 1992-1995 között részt vett egy ipari standardok kialakítására létrehozott bizottságban (Joint Electron Device Engineering Council - JEDEC).

Kulcsszavak: jog Rambus FTC
2002. június 25. 10:00

Antitröszt per indult a Rambus Inc. ellen

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság szerdán antitröszt pert indított a Rambus ellen, mivel a társaság becsapta az ipart, amikor nem hozta nyilvánosságra DRAM technológiákkal kapcsolatos szabadalmait.

2002. június 20. 21:24

Tajvanon nyomozást indítottak a Microsoft ellen

A tajvani kormányzat a napokban nyomozást indított az ügyben, hogy a Microsoft az országban visszaél-e piacvezető pozíciójával, valamint, hogy a szoftvercég a törvényi szabályozásokat megsértette-e akkor, amikor a közelmúltban többször is jelentős mértékű áremelést hajtott végre.

2002. május 8. 22:12

Hamis weboldallal oktat az amerikai pénzügyi felügyelet

A hivatalos szervezet sokévnyi tisztességes és eredménytelen felvilágosító kampány után rugalmasabb hozzáállásra szánta el magát: létrehozott egy olyan weboldalt, mely egy nem létező cég befektetési ajánlatát tartalmazza, azzal a céllal, hogy rádöbbentse az embereket, milyen könnyen bedőlhetnek egy hamis ajánlatnak.

Kulcsszavak: e-commerce website FTC
2002. január 26. 21:11

USA: a kereskedelmi bizottság nem támogatja új törvények meghozatalát

A nagy hatalmú Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), melynek hozzájárulása minden nagyobb iparági mozgáshoz - például annak idején a Time Warner-AOL fúzióhoz is - elengedhetetlen, kijelentette, hogy nem támogatja olyan új törvények megalkotását az USA-ban, melyek újraszabályoznák a magánszféra kérdését.

Kulcsszavak: FTC jog
2001. október 4. 20:54

Sun, Rambus: szabadalmakat titkoltak el?

A Federal Trade Commission vizsgálatot indított a Sun Microsystems, Unocal és Rambus társaságok ellen annak megállapítására, hogy a cégek titkolnak, illetve titkoltak-e el illegálisan szabadalmakat.

Kulcsszavak: Rambus Sun jog FTC
2001. szeptember 10. 22:27

Nemzetközi együttműködés az internetes csalások felderítésére

Magyar részről a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a részese annak a 13 országot átfogó, az internetes csalások felderítése terén együttműködést előirányzó nemzetközi megállapodásnak, amelynek létrejöttét kedden jelentette be a washingtoni szövetségi iparűzési felügyelet (Federal Trade Commission, FTC).

Kulcsszavak: jog FTC fogyasztóvédelem FF
2001. április 26. 07:40

Az amerikai versenyhivatal engedélyezte az AOL-Time Warner fúziót

Hosszú hónapok után az amerikai versenyhivatal (FTC) végül úgy döntött, hogy engedélyezi az America Online és a Time Warner összeolvadását.

2000. december 14. 20:17

Növekszik az identitáslopások száma

Identitáslopásnak hívják azokat a bűncselekményeket, melyek során az interneten keresztül az emberek másnak adják ki magukat, és ezt kihasználva bűncselekményeket követnek el.

Kulcsszavak: FTC security
2000. augusztus 31. 21:10

Megállapodás a vásárlói profilokról

Több hónap tárgyalás után a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és a Network Advertising Initiative végre megállapodtak arról, hogyan gyűjthetnek a hirdetők adatokat az internetezőkről, és hogyan használhatják fel azokat.

2000. augusztus 6. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47