KSH kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: KSH

KSH: új megoldások a megnövekedett adatigények kiszolgálására

A 2020. évi Statisztikai Világnap a megbízható adatok fontosságára hívja fel a figyelmet. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a hivatalos statisztika modernizációjában élen járó szervezetként gyorsan és agilisan reagál a napjainkban folyamatosan növekvő adatéhségre: a koronavírus által teremtett helyzetben szinte hetek alatt vont be új adatforrásokat, vezetett be új adatgyűjtési módokat és adatfeldolgozási technikákat. Információmenedzseri szerepével megkérdőjelezhetetlen hivatkozási alapokat biztosít a döntéshozóknak és a társadalom egészének egyaránt a körülöttük zajló folyamatok, lényegi összefüggések, és végeredményben a világ alaposabb megértéséhez. 

2020. október 20. 19:42

Erős éve lesz az informatikai szektornak

Dinamikusan bővültek a nemzetgazdasági beruházások 2018 első negyedévében. Noha a 17%-os növekedés a legtöbb szektorban érezteti hatását, jelentős bővülés érezhető a digitális hálózatépítéseknél és a mobiltelefonos szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztéseknél. A hazai példa nem egyedüli, globális szinten is tovább nőttek az informatikai kiadások. A fejlesztéseknél a vásárlás helyett pedig egyre elterjedtebb a tartós bérlet, mint finanszírozási forma – derül ki a Rentasystem piaci körképéből.

2018. június 28. 08:34

Mobilpiac: új ügyfelek helyett a versenytársak előfizetőiknek megszerzése a cél

Tovább nőtt az internet előfizetések száma 2015 első negyedévében: elérte a 7,4 milliót, ez 12 százalékkal több az előző év azonos időszakinál.

2015. június 16. 08:32

KSH: 35 százalékkal nőtt a negyedéves mobil adatforgalom

A mobil adatforgalom 35 százalékkal növekedett a tavalyi utolsó negyedévben Magyarországon éves összehasonlításban, elsősorban a hálózati infrastruktúra fejlődésének és az internetképes mobileszközök szélesebb körű elterjedésének köszönhetően - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) távközlés, internet című friss kiadványából.

2015. március 17. 09:18

Informatikai fejlesztés a statisztikai hivatalban

A projekt elsődleges feladata olyan informatikai eszközök kifejlesztése volt, amelyek standardizált eljárásokkal támogatják a más szervezetek által gyűjtött adatok statisztikai célra történő biztonságos átvételét és feldolgozását, valamint a tájékoztatás keretében a KSH által kiadott adatállományok korszerű továbbítását.

2014. október 3. 08:25

Az interneten is elérhetők a történeti népszámlálások adatai

Szerdán szabadon hozzáférhetővé teszik a magyarországi történeti népszámlálások adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Könyvtár honlapján - közölte a KSH hétfőn az MTI-vel.

2014. március 3. 12:14

Több mint 230 milliós informatikai fejlesztés a KSH-nál

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 238 millió forintból fejleszti informatikai rendszerét, a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek - közölte a statisztikai hivatal.

2014. február 12. 08:47

A mobilinternet is elősegítette az előfizetések gyarapodását

A KSH adatai szerint egyre növekszik az internet-előfizetések száma, amelyhez erőteljesen hozzájárult a mobilnet terjedése is. A tavaly év végi adatok szerint 26%-kal bővült az előfizetők száma. 

2013. április 4. 10:23

Népszámlálás - Interneten a háztartások 17 százalékából érkeztek kérdőívek

Összesen 750 ezer címről töltöttek ki népszámlálási kérdőívet az interneten vasárnap 18 óráig, ami a háztartások 17 százalékát jelenti - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

Kulcsszavak: KSH
2011. október 17. 07:06

Népszámlálás - Átlépte a félmilliót az interneten adatot szolgáltató lakások száma

Átlépte a félmilliót az interneten adatot szolgáltató lakások száma, szerda délig összesen 510.475 lakcímről érkeztek be elektronikusan kitöltött népszámlálási kérdőívek a Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH); arányuk ezzel az összes háztartáson belül 11,6 százalékra emelkedett - közölte a KSH az MTI-vel.

Kulcsszavak: KSH
2011. október 13. 10:50

Népszámlálás: az olaszok lefagyasztották az internetes rendszert

Az online válaszadás legelső napján, a 15. olaszországi népszámlálás kezdőnapján bejelentkezett félmillió ember lefagyasztotta a statisztikai hivatal internetes rendszerét.

2011. október 10. 17:51

KSH: nem zavarja az internetes kitöltést az informatikusi tréfa

 Nem zavarja a népszámlálási kérdőív internetes kitöltését az az easter egg (húsvéti tojás) - feltehetően egy programozó "szerelmi vallomása" -, amelyet egy ismeretlen szerző tett fel a kitöltési útmutató egyik oldalára - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője kedden az MTI-vel.

 

Kulcsszavak: KSH
2011. október 5. 08:36

KSH: bővült az internetpiac, egyre kevesebben használják a vezetékes telefonokat

Folytatódott az internetpiac bővülése 2011 első negyedévében, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az internet-előfizetések száma 2011. március végén már meghaladta a 3,4 milliót, ötödével volt több mint 2010 azonos időszakában, az internetszolgáltatók száma pedig öttel 418-ra nőtt.

Kulcsszavak: trend KSH
2011. június 14. 17:10

Népszámlálás - a KSH mintegy 10 százalékos internetes válaszadásra számít

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) arra számít, hogy az állampolgárok legalább 10 százaléka interneten szolgáltat majd adatot az idei, október 1-31. között tartandó népszámláláson - közölte Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese hétfőn az MTI-vel.

Kulcsszavak: KSH
2011. május 17. 08:36

Elkészült a népszámlás végleges kérdőíve

Elkészültek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szakemberei az októberi népszámlálás végleges kérdőívével, amit idén először az interneten is ki lehet majd tölteni - olvasható pénteken az index.hu internetes hírportálon.

Kulcsszavak: KSH közigazgatás
2011. április 4. 09:26

KSH: tovább nőtt a mobilosok, csökkent a vezetékesek száma

Az előző negyedévhez képest 2010 március végére 0,8 százalékkal 11,88 millióra emelkedett a mobil telefon-előfizetések száma, miközben a vezetékes fővonalak száma 1,6 százalékkal 3,01 millióra esett vissza - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a csütörtökön közzétett gyorsjelentésben.

2010. június 11. 09:01

KSH: lassuló ütemben bővül az internet elterjedtsége

Míg a televíziókészülék a háztartások szinte mindegyikében fellelhető évek óta, változik a vételi eszközök megoszlása, a vezetékes telefonok jelenléte csökken, a mobiltelefoné és a számítógépé nő, és lassuló ütemben, de bővül az internetkapcsolatok száma - áll a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) az ikt (infokommunikációs) eszközökről készített felmérésében.

Kulcsszavak: KSH trend
2009. július 27. 10:04

KSH: 112 ezerrel csökkent a mobiltelefon-előfizetések száma

A szolgáltatás megjelenése óta először történt visszaesés a mobiltelefon-előfizetések számában.

2009. június 11. 10:32

A KSH korszerűsíti elektronikus adatgyűjtési rendszerét

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korszerűsíti elektronikus adatgyűjtési rendszerét, ennek érdekében a következő napokban 118 ezer adatszolgáltatót keres meg e-mailen, hogy felmérje az adatszolgáltatói igényeket, szokásokat - mondta Bagó Eszter, a hivatal elnökhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kulcsszavak: KSH
2009. április 25. 09:06

KSH: 12,2 millióra nőtt tavaly a mobiltelefon-előfizetések száma

A mobiltelefon-előfizetések száma 2008 IV. negyedévében 453 ezerrel nőtt, és 2008 végére meghaladta a 12,2 milliót - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Kulcsszavak: KSH mobiltelefon trend
2009. március 11. 07:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52