MeH kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MeH

Vizsgálat indult a kormányzati portál leállása miatt

Azonnali vizsgálatot indítottak a kormányzati portál hétfői leállása miatt - közölte az üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. sajtóirodája az MTI-vel; a működtető Miniszterelnöki Hivatal jóváhagyásával, a hiba kijavítását követően döntenek az új portálra történő átállás új időpontjáról.

Kulcsszavak: MeH Kopint-Datorg
2010. március 2. 17:44

Elrendelte a kormány az NDK megvalósítását

Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 megabit/szekundum közötti sávszélességű internet lesz elérhető - jelentette be Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: MeH közigazgatás
2010. március 1. 09:30

Ügyfélkapu: pontosítani kell az eljárásrendeket - Összeomlott a munkaügyi informatikai rendszer?

Az Ügyfélkapu működésével kapcsolatos hibák rámutattak arra, hogy pontosítani kell az eljárásrendeket és a forrásszerkezetet hozzá kell igazítani a megnövekedett információs igényekhez - mondta Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerdán a parlament szaktestületének ülésén. Közben a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az Állami foglalkoztatási Szolgálat januárban bevezetett új integrált rendszere szinte működésképtelen, ezért hatalmas sorok alakulnak ki a munkaügyi központokban.

2009. február 26. 08:27

Nagymamák és nagypapák ismerkednek az internettel Pakson

Internethasználatot népszerűsítő előadásokat, tanfolyamokat szervez a Paksi Közművelődési Kht. érettebb korúaknak. A résztvevők zöme 45-50 feletti, de nem ritka a hetvenes éveiben járók jelenléte sem.

2009. január 15. 09:02

Pályázati felhívás - E-közigazgatási Díj

Az E-közigazgatási Díj két-két államigazgatási és önkormányzati szervnek, szervezeti egységnek adományozható, amelyek az adott évben az elektronikus szolgáltatásaik és az azt támogató informatikai rendszerük fejlesztése terén a legkiemelkedőbb eredményt érték el.

Kulcsszavak: e-government pályázat MeH
2009. január 6. 09:53

Uniós pénz kormányzati informatikai rendszerre

Uniós forrásból valósul meg a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) informatikai rendszerének és kapcsolódó számítástechnikai hátterének megvalósítására kiírt tárgyalásos, nem nyílt közbeszerzési eljárás - közölte kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján.

Kulcsszavak: közigazgatás MeH
2008. november 25. 09:15

Az informatika kormányzati irányítására van szükség

A hírközlés és az informatika egységes kormányzati irányítására van szükség, ez a Miniszterelnöki Hivatal keretein belül valósulhatna meg - erről hétfői ülésén foglalt állást az Országgyűlés e-befogadásügyi eseti bizottsága.

Kulcsszavak: MeH IHM
2008. november 4. 08:05

Románia és Magyarország a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosít

Az információs társadalom kiépítése érdekében Románia és Magyarország az együttműködés mostani szakaszában már nem annyira a hálózatépítésre, inkább a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosítja a figyelmet, mondta csütörtökön Bukarestben az MTI-nek Csepeli György, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) közpolitikai igazgatója.

Kulcsszavak: MeH Románia
2008. október 10. 10:14

Megvalósítás alatt az e-közigazgatási keretrendszer projekt

Az Államreform Operatív Program (ÁOP) „Elektronikus közigazgatási keretrendszer kialakítása” című kiemelt projektjét ismertette mai sajtótájékoztatóján Baja Ferenc, a MeH EKK államtitkára. Az eseményen Bálint Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főigazgatója is megjelent, aki az ÁOP-ről adott tájékoztatást.

2008. június 13. 12:54

Ősszel a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény

Ősszel a kabinet, majd a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény - mondta Baja Ferenc informatikai kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára csütörtökön, az idei, kilencedik Internethajón.

2008. május 26. 09:00

Régiós térinformatikai rendszert hozott létre a MeH

Régiós interaktív térinformatikai rendszert hozott létre a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Gémesi Ferenc, a MeH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára.

2008. április 10. 08:56

Készenléti Tetra: tudatosítás a Tölösiben

Professzionális Mobiltávközlési Nap 2008 címmel, a Miniszterelnöki Hivatal Készenléti Szervek Irodája, a Magyar Telekom T-Systems, a Pro-M Zrt. és a TETRA Forum Hungary Egyesület közös rendezésében tartottak ma Budapesten konferenciát. A tavaly hagyományteremtő szándékkal útjára indított rendezvény idén már a hazai Egységes Digitális Rádió-távközlő (EDR) rendszer működési tapasztalatairól adott átfogó képet, a felhasználók és az üzemeltetők szempontjából egyaránt. A megnyitót követően a mintegy 250 résztvevő összesen 13 előadást hallgatott meg.

Kulcsszavak: Tetra Pro-M MeH T-Systems-hu
2008. április 3. 16:59

Online kérdőív az e-közszolgáltatások fejlesztési irányairól

2008. március 17-től, hétfőtől a www.burostop.hu oldalon mindenki számára hozzáférhető és online kitölthető az a kérdőív, amely az állampolgárok e-közszolgáltatásokkal kapcsolatos elvárásait, jövőbeni igényeit hivatott fölmérni.

2008. március 25. 12:00

Lemondott az audiovizuális kormánybiztos

Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos; az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.

Kulcsszavak: MeH hírközlés
2008. március 25. 08:21

Digitális átállás: kormánybiztosi tájékoztató

„Digitális átállás és médiareform” címmel rendezett ma Budapesten sajtóbeszélgetést a Miniszterelnöki Hivatal Audiovízuális Média Kormánybiztosság (MeH-AMK). Az eseményen Sarkady Ildikó kormánybiztos, Vári Péter és Zachar Balázs (kormányfőtanácsadók) találkozott a média képviselőivel. Az írott és elektronikus sajtó képviseletében megjelent közel ötven újságírót Sarkady Ildikó a digitális átállás és médiareform eddig történt és a jövőben várható főbb eseményeiről tájékoztatta.

Kulcsszavak: média hírközlés MeH
2008. február 1. 14:59

Olvasható az interneten a nemzeti audiovizuális médiastratégia

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) honlapján olvasható a nemzeti audiovizuális médiastratégia végleges változata, amit a MeH audiovizuális média kormánybiztossága készített el - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel.

Kulcsszavak: televízió MeH
2008. január 8. 10:37

Nyilvános a digitális átállás stratégiája

A Miniszterelnöki Hivatal elkészítette, és honlapján megjelentette a televíziózás és rádiózás digitális átállásának stratégiai célkitűzéseiről és kormányzati feladatairól szóló kormányhatározat tervezetét, valamint az ennek mellékletét képező, szakmai véleményeket magába foglaló stratégiát.

Kulcsszavak: törvény MeH televízió
2007. február 19. 10:02

Digitális televízió: tartalmi megújulás, vagy csak új technikai platform?

Az Európai Unió elvárása értelmében 2012-ig valamennyi tagországban megszűnik a hagyományos televíziós műsorszórás, helyébe a lényegesen több csatorna átvitelére alkalmas digitális technológia lép - ám, mint a cím is jelzi, nagy kérdés, hogy ez tartalmi megújulást is jelent-e, vagy csak egy új technikai platformként kezelendő. Hosszú évekre tervezett folyamatról van szó, tele technikai és tartalmi tisztázatlanságokkal. A problémákra koncentráló vitákat segítendő a Prím Online hírei közt ezúttal egy "véleményt", vitaanyagot ismerhetnek meg olvasóink, melyet Pettkó András országgyűlési képviselő bocsátott rendelkezésünkre.

Kulcsszavak: televízió MeH MEH
2007. január 11. 18:01

Számít a Műegyetemre a MeH

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Elektronikuskormányzat-központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ma együttműködési megállapodást írt alá az elektronikus közigazgatás fejlesztéséhez szükséges szakmai háttér biztosítása érdekében – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Risztics Péter, az illetékes Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpont (IT)2 igazgatója nevében a Műegyetem.

Kulcsszavak: MeH közigazgatás
2006. december 20. 17:16

Konferecia a digitális átállásról - év végére elkészül a kormányhatározat

Év végére elkészíti a kormány a digitális átállásról szóló kormányhatározat tervezetét, 2007 első felére pedig várhatóan elkészül a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia is - erről Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) médiapolitikai főtanácsadója beszélt pénteken a Szabad Európa Központ konferenciáján.

Kulcsszavak: MeH műsorszórás
2006. október 24. 09:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52