NIIFI kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NIIFI

Sulinet + Projekt: jelentős fejlesztések a közoktatás informatikai hálózatában

Hosszas informatikai- technológiai lemaradást pótolt a Sulinet hálózatot üzemeltető NIIF Intézet: nélkülözhetetlen sávszélességbővítés és eszközbeszerzések valósultak meg európai uniós forrásból, hogy korszerűsödjön a közoktatási informatikai hálózat. 

2015. november 30. 14:23

Jövő év végére minden állami iskolában lesz internet

Jövő év végére minden állami fenntartású iskolában lesz internet - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

2015. június 8. 13:33

Megkétszereződött a magyar kutatók rendelkezésére álló informatikai tárolókapacitás

Az NIIF Intézet gondozásában 2009-ben indult HBONE+ elnevezésű projekt egyik célja egy országos méretű, elosztott adattároló infrastruktúra létrehozása a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek, és közgyűjtemények számára. A projekt elérkezett egyik utolsó mérföldkövéhez, az 1 Pbyte tömörítetlen, 1.5 Pbyte tömörített tároló kapacitással rendelkező kazettás-szalagos egység átadásához.

Kulcsszavak: hálózat NIIFI NIIF tudomány
2012. április 18. 10:21

1 Pbyte-ra nőtt a NIIFI tudományos adattároló szolgáltatásának összkapacitása

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) HBONE+ elnevezésű ÚSZT projektje újabb mérföldkövéhez érkezett: a Debreceni Egyetemen üzembe állt egy 0.5 Pbyte kapacitású adattároló eszköz, amely a korábban átadott, a felhasználók körében azóta igen népszerűvé vált budapesti, dunaújvárosi, és soproni adatközpontokhoz hasonlóan tudományos számítási eredmények, könyvtári digitális archívumok vagy távoli adatmentések tárolására használható.

2012. február 12. 10:27

Átadták a Matáv-Cisco országos gerinchálózatot

A Matáv és a Cisco Systems képviselői ünnepélyesen átadták azt az országos gerinchálózatot, amely nagy sebességű internet-hozzáférést biztosít a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIFI) budapesti központja, hét regionális központként működő egyetem, valamint számos további kutatási és oktatási intézmény számára.

Kulcsszavak: NIIFI Cisco Matáv
2005. február 25. 13:57

A Sun grid kutatásokhoz nyújt az NIIFI-nek segítséget

A Sun Microsystems Magyarország közölte, hogy a 2004. júniusában megtartott HPTC (High Performance Technical Computing) konferencián „HPTC&GRID Center of Excellence” néven együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Irodával (NIIFI).

2004. október 15. 08:26

IP alapú telefonos kommunikáció a NIIFI és a Synergon között

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIFI) és a Synergon Informatika Rt. megállapodást kötött, miszerint az egymás közötti telefonforgalmat a nyilvános Internet hálózaton keresztül bonyolítják.

Kulcsszavak: iptelefon NIIFI Synergon
2004. március 11. 14:18

Cisco hálózati eszközöket nyert tizenhárom magyar felsőoktatási intézmény

[smallimage 1 left]A Cisco Systems Magyarország és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIFI) ma ünnepélyes keretek között adta át a XII. Networkshop konferencián meghirdetett WLAN (vezeték nélküli hálózat) pályázat díjait.

2003. július 8. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14