szabályozás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: szabályozás

A BEREC a hálózatsemlegességre vonatkozó iránymutatásokat tett közzé

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) közzétette a hálózatsemlegességre vonatkozó új szabályok alkalmazásával kapcsolatban a nemzeti szabályozó hatóságok számára kidolgozott iránymutatásait.

2016. augusztus 31. 11:55

Célegyenesben a netsemlegességről szóló uniós iránymutatás

Augusztus 30-án teszi közzé végleges netsemlegességi iránymutatásait az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete, a BEREC. A dokumentum az egységes távközlési piacról szóló tavaly ősszel elfogadott uniós rendelet értelmezését segíti, a munkában a magyar szakemberek is aktív részt vállaltak. A június 6-án közzétett tervezetre a nyilvános konzultáció során közel félmillió észrevétel érkezett.

2016. augusztus 28. 07:30

A webáruházak holnapja és vasárnapja

Vasárnapi nyitva tartás kérdése: az egyik legégetőbb kérdés manapság azok számára is, akik webáruházat üzemeltetnek.  A KKV-AKADÉMIA webshopokra fókuszáló rendezvényén az új trendek mellett a sokakat foglalkoztató március 15-ével életbe lépő vasárnapi zárva tartásról is szó esett, szakértők tolmácsolásában.

2015. február 25. 14:59

Ferenc pápa és a luddita eurokraták

Az elmúlt hetek híreiből kettőt emelt ki további elemzésre amerikai tudósítónk, Horváth László, a neves online marketing szakember. Látszólag nem sok közük van egymáshoz, valójában azonban nagyon is összefüggenek. Az egyik Ferenc pápa kritikája Európáról, amit az Európa Parlamentben mondott el Strasbourgban a napokban; a másik a francia-német javaslat az amerikai székhelyű technológia gigászok "megfékezésére", amit ugyanazon falak között terjesztettek be a büszke európai honatyák. De micsoda óriási a különbség a két hír üzenete között: míg Ferenc pápa intelligensen helyezi bele az Európai Uniót a 21. század globális összefüggésrendszerébe, a luddita francia-német javaslat a legrosszabb és leggyávább sündisznó- reflexeket hozza előtérbe.

 

2014. december 2. 14:26

Drónok az unió egén?

Új korszak kezdődhet a légiközlekedésben, ha az uniós előírások a jelenleginél szélesebb körben teszik lehetővé a távirányított légijármű-rendszerek, a drónok polgári felhasználását. Az Európai Unió Közlekedési Tanácsa a negyedik vasúti csomag mellett e témáról folytatott irányadó vitát október 8-án, Luxembourgban.

2014. október 9. 12:10

Új kihívásokat támasztanak az egészségügyi mobilalkalmazások adatvédelmi kérdései

Ma már vérnyomást és vércukorszintet is lehet mérni egészségügyi mobilalkalmazásokkal, de segítségükkel akár agyi funkcióinkról is gyorsan információkat szerezhetünk. Rengeteg hasznos életmódjavító applikáció található a piacon, azonban az általuk használt és tárolt adatok új kérdéseket vetnek fel adatvédelmi szempontból.

2014. október 2. 13:15

Globális internetszabályozást akar Kína

Az internet szabályok között tartását, a szabadság és a rend együttes érvényesülését szeretné a kínai állami internetfelügyelet miniszteri rangú vezetője, Lu Vej, aki a pénteken véget ért tiencsini világgazdasági fórum egyik szakmai paneljében fejtette ki véleményét a kérdésben.

2014. szeptember 13. 08:47

Iránymutatást fogadott el az Európai Unió az internetes szólásszabadságról

Új iránymutatást fogadott el hétfőn az Európai Unió Tanácsa, amellyel az internetes szólásszabadság biztosítását is beemeli azon emberi jogok közé, amelyek érvényesülést az unió globálisan elő szeretné mozdítani.

2014. május 13. 09:12

A SzEK.org fontosnak tartja a piaci verseny tisztaságának védelmét

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org), mint a hazai e-kereskedelmi piac egyetlen szakmai szervezete, kiemelt fontosságú feladatának tekinti a piaci verseny tisztaságának védelmét. Tevékenységük részeként a hazai piacon működő ár-összehasonlító oldalak számára ajánlást fogalmaztak meg a webshopok árainak listázásával kapcsolatban.

2013. december 13. 19:24

3D nyomtatás jogi vonatkozásban

Ma már szinte bármit elő lehet állítani 3D nyomtatóval: játékokat, alkatrészeket, szemüvegkeretet és akár orvosi eszközöket is. Mivel ezek a nyomtatók viszonylag könnyen beszerezhetők, számos kérdés merül fel az ily módon létrehozott tárgyak minőségével és a szerzői illetve iparjogvédelmi jogok esetleges megsértésével kapcsolatban. 

2013. október 16. 16:18

Decembertől "új világ vár" a webáruház-üzemeltetőkre

A fogyasztók jogairól szóló 2011/83 EU irányelv szabályait a tagállamoknak – így hazánknak is – ez év decemberéig kell átültetniük saját jogszabályaikba. Torsten Braner, a TaylorWessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda partnere. arról tájékoztat, hogy Magyarországon is módosulnak a távkereskedelem feltételei az új uniós szabályoknak köszönhetően.

 

2013. szeptember 4. 09:44

Médiatanács: 940 ezer forintos bírság a Film Mániának

Márciusban  műsorra  tűzött egyik filmjének rossz korhatár-besorolása miatt pénzbüntetést kapott a Film Mánia tévécsatorna. A film, valamint előzetesei helytelen  közzététele  miatt  a  Médiatanács  összesen  940  ezer forintos bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót. A csatorna nem először sértette meg a kiskorúakat védő szabályokat.

2013. augusztus 29. 10:46

Aki sokat dolgozik kevesebb ideig él?

Egy cikk foglalkozott azzal, hogy egy fiatal banki gyakornok három napon át napi 21 órát dolgozott. Egyesek szerint ez volt az egyik ok, ami a halálához vezetett. De mégis hogyan történhet meg egy ilyen eset? Hány óra a napi megengedett munkaidő? Erről kérdezték Dr. Kocsis Ildikót, A Dr. kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjét.

 

Kulcsszavak: szabályozás munkaidő
2013. augusztus 22. 15:25

Börtön jár a Facebook sértegetésekért Grenadában

Érdemes jól átgondolni a grenadaiaknak, mit írnak a közösségi oldalakra. Már csak azért is, mert akár három év börtön is járhat azért, ha valakit ilyen formában megsértenek. Erről döntött nemrég a grenadai törvényhozás.

 

2013. július 3. 11:53

Egyre több a kifogástalan webshop

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) ellenőrzési tapasztalatai szerint egyre több az olyan webshop, amely fogyasztóvédelmi szempontból kifogástalannak tekinthető. Bár sajnos még mindig magasnak mondható a kifogásolási arány. A bajok forrását az NFH és a SzEK.org is az ismerethiányban látja.

2013. február 22. 10:24

Egységesen kellene szabályozni Európában az interneten való mozgást

A közlekedési szabályokhoz hasonlóan az interneten való mozgás szabályait is meg kell alkotni, összefüggésben az adatvédelemmel és a fogyasztóvédelemmel - fogalmazták meg hétfőn az Európai Unió információs fejlődésért és hírközlésért felelős miniszterei a dél-franciaországi Nizzában tartott találkozójukon.

Kulcsszavak: EU szabályozás internet
2008. október 7. 09:18

A PanTel bekötötte az ország első, számhordozhatóságot kérő ügyfelét

Sajtótájékoztatón jelentette be ma a PanTel Rt., hogy a számhordozhatóságot gyakorlatban is megvalósítva, bekötötte hálózatába az első olyan vállalati előfizetőt (a Lufthansa Technik Budapest Kft.-t), amely a szolgáltatóváltás után (Matávtól a PanTelhez) is megtarthatja meglévő telefonszámait.

2004. január 22. 11:17

Kelet- és közép-európai távközlési szolgáltatók szövetsége alakul

A Közép- és Kelet-Európában működő vezetékes távközlési szolgáltatók szerint létre kell hozni Kelet- és Közép-Európa távközlési szolgáltatóinak szövetségét azzal az elsődleges céllal, hogy "segítsék a hozzájuk tartozó vezetékes szolgáltatókat feladataik hatékonyabb ellátásában". A Távközlési Szolgáltatók Szabályozási Fóruma (ORF) létrejöttének előkészítését a Deloitte koordinálja.

2004. január 22. 11:13

Alternatívok az elektronikus hírközlésről szóló törvénytervezetről

Az alternatív szolgáltatók érdekképviselete, az ATSZE szerint az elektronikus hírközlésről szóló, a parlamenthez benyújtott törvénytervezet szövege és céljai között kockázatos rés tátong, ami előre vetíti a hatályos törvény meghaladni kívánt hibáinak megismétlését, mert a piacnyitás további halogatásához vezet.

2003. október 31. 20:16

MTE vitasorozat-indító a kiskorúak védelmének kérdéseiről

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) 2003. október 1-jén a Független Médiaközpontban vitasorozat-indító beszélgetést tartott Az internettel kapcsolatos jogviszonyok szabályozásának néhány lehetséges szempontja címen.

Kulcsszavak: MTE fórum IHM szabályozás
2003. október 2. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58