Támadhatóak a Microsoft, Sun és a Netscape alkalmazások

Zsigó József, 2000. augusztus 8. 21:47
Komoly biztonsági problémákkal kell szembenéznie a három nagy cégnek: rosszindulatú behatolók feltérképezhetik a teljes fájlkészletet, sőt teljesen átvehetik az irányítást azon gépek felett, amelyek a fenti cégek bizonyos szoftvereit, illetve alkalmazásait használják.
A bolgár bugvadász, Gusinski szerint a Word dokumentumában megbújó trójai vírus, kihasználva a Microsoft Word biztonsági réseit Visual Basic program elindításával átveheti a gép feletti külső irányítást. Ha vállalati tűzfalon keresztül nem engedélyezzük a fájlok megosztását, ki tudjuk küszöbölni a hibát - mondta a Bugtraq biztonsági cég szakembere. A Microsoft még nem javasolt megoldást a problémára, mindenesetre figyelmeztetett arra, hogy semmilyen Office fájlt nem szabad megnyitni ellenőrzés nélkül.

A Netscape Java program nyelvének elindításával bizonyos apletek adatokat tehetnek közzé a felhasználó gépéről, az ott lévő fájlok milyenségéről. A hiányosságot a 4.5 és 4.7 verzióknál fedezte fel Dan Brunleve, aki már más Netscape hiányosságokat is feltárt.

Az AOL figyelmeztette a Netscape felhasználóit, hogy amíg nincs megfelelő javítóprogram (patch), kapcsolják ki a Java alkalmazásokat. A Java részéről nem kommentálták a bejelentést - írta a CNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14