VideoLogic HomeC@m Connect csomag

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 7. 23:47
A VideoLogic Systems - az Imagination Technoligies leányvállalata - most mutatta be új termékét, a HomeC@m Connect elnevezésű nagyfelbontású, asztali számítógépekhez és notebookokhoz egyaránt illeszkedő mozgó- és állóképkamera-csomagot.
A HomeC@m Connect csomag segítségével többek közt akár családi, baráti vagy munkahelyi videokonferenciák is lebonyolíthatók az interneten keresztül, mindössze egy helyi telefonhívás áráért.

A HomeC@m Connect csomag két darab, egyébként díjnyertes, HomeC@m USB kamerát tartalmaz, így elég egy csomagot megvásárolni ahhoz, hogy két számítógép segítségével azonnal készen álljunk egy video-e-mail cserére, vagy egy videokonferencia elkészítésére. A csomag 99,99 fontba (~40e Ft) kerül, így 40 fontot (~16e Ft) spórolhatunk, ha nem két single kamerát vásárolunk 69,99 fontos (~28e Ft) áron. A VideoLogic cég internetes rendeléseket is elfogad, valamint garantálja, hogy ha valaki most rendel, akkor még december 20. előtt megkapja a csomagot, így biztosítva lehet a karácsonyi ajándék is.

Kevin Dale, a VideoLogic Systems cég elnöke így nyilatkozott: "A HomeC@m Connect csomagot úgy terveztük meg, hogy ha valaki megveszi, akkor a dobozban lévő egyik kamerát odaadhatja barátjának, rokonának, és már indulhat is a videotelefonálás. Mostantól a videós kommunikáció az interneten keresztül nagyon egyszerűen és könnyen megvalósítható."

A HomeC@m Connect csomagban két darab USB interfészes, 640x480-as felbontású webkamera található. A két kamera mellé természetesen minden kiegészítőből kettő darab jár, így a meghajtószoftverből és a leírásból is két példány jár. A kamerák segítségével mozgóképek mellett fényképek is készíthetők, persze a képek felbontása a kamera adottságaiból következően nem túl jók.

A HomeC@m Connect kamerák üzembe helyezése a plug and play támogatásnak köszönhetően a kezdő felhasználók számára sem jelenthet nagyobb gondot. Olyan szoftvereket kapunk a csomagban, mint például video-e-mail és videoképeslap-készítő szoftver, képrögzítő program, weboldal-szerkesztő szoftver, de még egy olyan otthoni "security" program is része az alapcsomagnak, melyet eddig például az ASUS egyes termékeihez lehetett kapni. A videokonferencia-program több előre eltárolt minőségi beállítással rendelkezik, így mindenki kiválaszthatja a saját sávszélességének legmegfelelőbb értékeket. A készítők ezenkívül hordozható gépek kiegészítőjeként is ajánlják a kamerákat, hiszen a fogyasztásuk minimális.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14