rEVOLUTION-újdonságok a májusi INFO-n

, 2001. május 3. 11:13
Az idei INFO-ra szinte teljes szoftverpalettáját megújította az ügyviteli szoftverek piacán jelentős szerepet betöltő rEVOLUTION Software. Ez alkalomra készült el a cég IRODA++ integrált kereskedelmi és számviteli rendszerének 32 bites, 7.0-s verziója.
A 32 bites verzió jobban illeszkedik az új operációs rendszerekhez, így stabilabb és gyorsabb működést tesz lehetővé, valamint ez a „technológiai átalakítás” biztonságos alapot nyújt a jövőbeni fejlesztési elképzelésekhez is. A moduláris felépítésű programcsomag újabb modullal is gazdagodott: a Likviditáselemző modul segítségével a programból naprakészen lekérhető a cég aktuális pénzügyi helyzete. Az Excel-alapú modul testre szabható, azaz a felhasználó akár maga is kialakíthatja saját jelentésformáját. Egy jelentésben - számszaki adatok mellett grafikus formában is - megjeleníthető a kintlevőségek-, kötelezettségek- és a pénzeszközök állománya. A Likviditáselemző modul a Pénzügyi modult fogja egységbe. A modul alapsémája rendkívül gyorsan testre szabható és beüzemelhető.

Az elsősorban kisfelhasználóknak készülő, az idei évre már 5.500 felhasználónál (!) futó IRODA SOROZAT dobozos szoftverei teljes megújuláson mentek keresztül.

A számlázóprogram-család (Számla Numero1., a korábbi Számla 95 és a Compfair-díjas SzámlaVarázsló) szoftverei teljesen új formában jelennek meg a szakkiállításon. A megújulás nem csak a design-elemekre terjed ki, hanem komoly belső fejlesztéseket, teljes technológiai váltást is takar.

A rEVOLUTION felhasználói körében végzett felmérés eredménye azt mutatta, hogy a felhasználói kör 94%-a 32 bites operációs rendszert futtat. Ezért is döntött a cég a korábbi, kisebb teljesítményű gépeken is futtatható 16 bites programok megújításáról. Így a család eddig 16 bites tagjai – a Számla Numero1. és Számla95 programok - szintén a 32 bites technológiaváltás jegyeit hordozzák magukon.

Ezen felül a számlázó programokban mostantól azonos ügyviteli motor fut. Ennek köszönhetően adott esetben, pl. a törvényi változások miatti kötelező szoftver-módosítások okozta hibalehetőség minimálisra csökkenhető azzal, hogy a korrekciót mindössze egy helyen kell megtenni. A közös motor felhasználói oldalon is említésre méltó előnyöket hordoz: ha egy „kezdő” ügyviteli szoftvert használó Numero1-ről kíván feljebb lépni nagyobb tudású rEVOLUTION ügyviteli szoftverre pl. Számla Numero2., vagy SzámlaVarázsló programokra, nem kell új kezelői felülettel ismerkednie, új programhasználatot tanulnia. A kezelés és a felhasználás elve ugyanaz. A programcsaládon belül így tudásban és árban is megvalósult a lépcsőzetesség elve.

A Számla Numero1., a közismert Számla95-ből lett, új márkanév alatt az INFO-n debütáló Számla Numero 2. , illetve a SzámlaVarázsló 3.0 verzióinak közel 100 felkért felhasználóval futott B-tesztje a napokban zárul. A végleges szoftververzió az INFO-n lesz megtekinthető.

A programokba bekerült újdonságok egyike a vonalkód-leolvasó használatának opciója mellett az ún. központi árlista, amellyel a több, de különálló üzleti egységgel rendelkező cégek is – integrált rendszer használata nélkül – egységes áron számlázhatják termékeiket. Mindössze a központban elkészített új árlista akár egy floppy-n vagy e-mail formájában való leküldésével és az adatbázisba való beemelésével mindenki egységes áron kezelheti a termékeket.

A szoftverbe épített ún. add-in-ek, vagy extrák segítségével pedig különleges adatigények is felvihetők a bizonylatokra, illetve a Numero 1. és a SzámlaVarázsló esetén az Excelbe való adatexport is megvalósítható. Ez utóbbi programok már hálózatra is telepíthetők – egyszerre egy gép eléréssel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36