A Cloud Manager 2.0 segítségével már Apple készülékekről is ellenőrizhetők a felhő alapú környezetek

forrás Prim Online, 2012. február 3. 12:17

Elérhetővé vált a Cloud Manager 2.0, amely lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy össezehangolják az informatikai erőforrásokat és az üzleti prioritásokat. A Cloud Manager 2.0 segítségével a szervezetek gyorsabban és hatékonyabban felügyelhetik az infrastruktúra-szolgáltatásokat (IaaS), az üzleti szolgáltatási igények bejelentésétől a telepítésen át egészen a megszüntetésig.

"Okostelefonokra vagy tabletekre pofonegyszerűen lehet letölteni és telepíteni egy alkalmazást. A felhőszolgáltatók, illetve az ő ügyfeleik gyakran felteszik a kérdést: miért nem lehet ugyanilyen egyszerű egy alkalmazás telepítése egy adatközpontban, kevesebb időt és emberi erőforrást felemésztve? A Cloud Manager 2.0 az első termék, amely megoldást nyújt erre a problémára. Ugyanazon a konszolidált felületen hozza össze az üzletembereket és az informatikai szakembereket, és lehetővé teszi számukra, hogy kiépítsék, kezeljék és használják számítógépes erőforrásaikat a nyilvános, privát és hibrid felhőkben” – mondta el Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

A Cloud Manager 2.0 lehetővé teszi a felhőszolgáltatók számára, hogy az informatikai részlegek és az üzleti felhasználók igényeit egyaránt kielégítsék. A legfontosabb funkciók a következők:
 

  • Egyszerű, konfigurálható végfelhasználói élmény: a több rendszert kiszolgáló környezeteken keresztül biztosított, automatikus és rendkívül gyors szolgáltatásoknak köszönhetően az informatikai szolgáltatókhoz kevesebb támogatást kérő hívás érkezik.
  • Önkiszolgálás és az üzleti munkafolyamatok támogatása: az alkalmazásfejlesztők és más IT felhasználók új informatikai és/vagy üzleti szolgáltatásokat vásárolhatnak, azokat igény szerint módosíthatják (a megengedett kereteken belül), és pontosan láthatják, hogy mennyibe fognak kerülni a kéréseik. Ez lehetővé teszi a vezetők számára, hogy az üzleti prioritásoknak megfelelően hagyják jóvá a költségeket.
  • Webes/mobil támogatás: a felhőalapú környezetek bárhonnan, bármikor kezelhetők hagyományos webböngészőkön keresztül, illetve iOS rendszerű eszközökről, például az Apple iPad, iPod touch és iPhone készülékeiről is.
  • Kiterjesztett integráció: a Cloud Manager zökkenőmentesen integrálható a meglévő informatikai infrastruktúrákkal. A virtualizációs technológiák széles körét támogatja, többek között a VMware vSphere rendszert, a Xen vagy KVM használatára képes SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálókat, valamint a Citrix XenServer és a Microsoft Hyper-V rendszereket.
  • Páratlan méretezhetőség: a több mint 100 000 informatikai szolgáltatás kezelésére méretezhető Cloud Manager képes az ügyfelek által aktuálisan használt eszközök egyszerű kezelésére, illetve azokéra is, amelyeket a jövőben kívánnak bevezetni és alkalmazni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50