Nokia Game – néhány hét múlva

Kollár Csaba, 2001. szeptember 22. 21:34
Félmillióan csatlakoztak tavaly a Nokia népszerű játékához. A dolognak csupán egy szépséghibája volt: csak a Nokia-tulajdonosok élvezhették a játékot. A mostani játék azonban már mindenki számára elérhető lesz.
A Nokia Game 2001 egy interaktív többmédiás kaland a Nokia fejlesztőitől, Európa és a Közel-Kelet 28 országában lehet elérni. A játékosok egy személyiséget vesznek fel, akinek aztán a különböző rejtélyeket meg kell tudnia oldani. A Nokia Game egy gyakorlatorientált játék, amiben a játékosoktól maximális feladatmegoldó képesség kívántatik meg annak érdekében, hogy sikeresen tudják teljesíteni a kihívásokat, és meg tudják oldani a feladatokat. A többmédiás jelző azt jelenti, hogy a játékosoknak szánt üzenetek, kulcsok, segítségek többek között SMS-ben, rövid tv-filmeken, website-okon, rádiós közleményekben, újságok és magazinok reklámjában, e-mailben érkezhetnek.

A Nokia Game-ben mindenki részt vehet nevezési díj nélkül. Ahhoz viszont, hogy valaki játszani tudjon, szüksége van internet-hozzáférésre, e-mail címre, valamint olyan mobiltelefonra, amelyik „megfelelő kapacitással rendelkezik” az SMS-ek fogadására. Nincs korhatár, ugyanakkor a 18 évnél fiatalabbaknak szülői beleegyezést kell szerezniük.

A játékosok úgy szerezhetnek pontokat, hogy website-okat látogatnak meg, online játékokat játszanak, információkat találnak meg, kérdésekre válaszolnak – hogy néhány lehetőséget megemlítsünk. A legmagasabb pontszámot összegyűjtő versenyzők vehetnek majd részt a fináléban. A játék ideje alatt a játékosok folyamatosan nyomon követhetik pontszámaikat saját website-jukon. A játék végén országonként az 50-100 legjobb játékos egy speciális új Nokia telefont nyerhet.

„Ez a harmadik alkalom, hogy útjára indítjuk a Nokia Game-t a mobiltelefon-tulajdonosoknak. Tavaly Európa 18 országából mintegy félmillió játékos volt. Ebben az évben reményeink szerint több országból sokkal több játékos lesz, akik vállalják a kihívásokat. A játékosok egymással is cseveghetnek, miközben játszanak. E játékot arra is fel kívánjuk használni, hogy az embereknek megtanítsuk a mobilkultúrát, és olyan képességgel ruházzuk fel őket, hogy többmédiás környezetben gyorsan szerezzék meg a szükséges adatokat, információkat” – nyilatkozta Pekka Rantala a Nokia Mobil Phones marketing szolgáltatásainak alelnöke.

A játékosok a www.NokiaGame.com site-on regisztrálhatják magukat október 4. és november 3. között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14