Axelero: eddig húszezer felhasználó változtatta meg jelszavát

Szalay Dániel, 2001. november 23. 08:34
Egyes hírek szerint akár tízévnyi börtönre is ítélhetik az Axelero rendszerébe behatolót. Az internetszolgáltató még nem tette meg feljelentését, mert egyelőre lefolytatják a belső vizsgálatot, és csak azt követően indíttatják meg a nyomozást a rendőrhatóságnál. Eddig 20 000 felhasználó változtatott jelszót a (H)axelero-ügy kapcsán közzétett sajtóközlemény óta.
Amennyiben a hatóság jogosulatlan adatkezelés bűntetteként minősíti a történteket, a kiszabható büntetés 1 év elzárás, vagy közmunka, esetleg pénzbírság lehet. Számítógépes csalás miatt már 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik az elkövetőt, a számára legrosszabb esetben akár 10 évet is kaphat, ha rongálással vádolják meg, és találja a bíró jogerős határozatában bűnösnek. Kisebb kárérték esetében - ha az illetőnek szerencséje van - csak 5 évet kap.

Persze egyelőre nem sok értelme van az internetszolgáltató rendszerébe behatoló szabadságvesztéséről beszélni, hiszen kiléte mindmáig ismeretlen, ráadásul a nyomozás - feljelentés hiányában - még meg sem indulhatott. Azért is értelmetlen az elkövető jövendőbeli börtönben letöltendő múltjáról beszélni, mert mind ez idáig ilyen vétség miatt még senki nem került ilyen helyre hazánkban.

Az Axelero szerint nem kívülről, az internet felől történt a betörés, hanem egy régi munkatárs kicsinyes bosszújáról van szó, amit még akkor tudott megtenni, amikor megvoltak a belső jogosultságai.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59