Compaq: „alkalmazkodó” infrastruktúra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 7. 10:21
A Compaq ismertette az “alkalmazkodó infrastruktúráról” alkotott jövőképét, amellyel a cégek informatikai szervezeteinek gyorsan változó és kritikus üzleti igényeit kívánja kielégíteni. Az elképzelés az állandó változásokhoz igazítható következő generációs Compaq ProLiant szerverekkel kapcsolatos technológiákat és megoldások alapjait veti meg.
A Compaq rugalmas, mindent átható, költséghatékony, univerzálisan kezelhető és bármely méretű vállalat által használható virtuális adatközpont-architektúraként képzeli el az alkalmazkodó infrastruktúrát. Az alkalmazkodó infrastruktúra a hardverek, szoftverek és összekapcsolások ipari szabványainak egységesítésén alapul. A méretezhetőség, amely szintén fontos tulajdonság, a legkisebb “adatszobácskával” és a legnagyobb adatközpontokkal rendelkező vállalatok számára is lehetővé teszi az alkalmazkodó infrastruktúra motorját jelentő technológiák alkalmazását.

A tervezett alkalmazkodó infrastruktúra tehát innovatív szoftver- és hardvertechnológiákat igényel, amelyek biztosítják a helytől és időtől független menedzselést és alkalmazkodóképességet, az ügyfelek virtuális jelenlét és vezérlés iránti igényének kielégítését, és számos ellátási és menedzselési képességet biztosítanak, amelyek a következők:

Virtuális jelenlét és vezérlés – a számítástechnikai, tárolási és hálózati erőforrások biztonságos elérése és vezérlése, függetlenül attól, hogy ezek az erőforrások hol helyezkednek el;

Automatikus rendszerellátás – az életciklus során felmerülő erőforrás-igényes feladatok automatizálása a telepítés és a változások kezelése területén;

Intelligens és rugalmas hibakezelés – a nem betervezett üzemkiesések előfordulásának csökkentése automatizált szoftver- és hardvereszközök segítségével, amelyek előre jelzik, diagnosztizálják a lehetséges hibákat, és azonnal reagálnak rájuk.

Dinamikus erőforrás-méretezés – a számítástechnikai erőforrások valós idejű, dinamikus biztosítása a szükséges helyen és időben.

A Compaq 2002 elején a ProLiant Essentials szoftver bevezetésével kívánja növelni a szerverek értékét. Minden ProLiant szerver mellé ingyenes ProLiant Essentials Foundation Pack alapcsomagot ad, amely a Compaq Insight Managert és a SmartStartot tartalmazza. Ezenkívül új ProLiant Essentials Value Pack csomagot kínál megvételre minden ProLiant felhasználó számára. Az említett rendszerszoftver-opciók a jelenlegi ProLiant ML és DL szervervonalhoz állnak majd rendelkezésre, és a megoldások, például a Compaq Capacity on Demand (igény szerinti kapacitás) továbbfejlesztését is szolgálják.

Ezek a rendszerszoftver-képességek a 2002 elején tömegesen megjelenő ProLiant BL – korábban QuickBlade kódnevet viselő – szervervonal fontos tulajdonságát alkotják majd. A ProLiant BL szervervonal lesz az alkalmazkodó számítástechnikához kifejlesztett első átfogó szerverinfrastruktúra, amely úgynevezett “blade” (moduláris” penge”) szerverekből, intelligens rack-infrastruktúrából és menedzselő szoftverből áll.

A ProLiant BL szerverportfolió webkiszolgáláshoz és hasonló alkalmazásokhoz ideálisan használható alacsony áramfelvételű, igen nagy sűrűségű, előtéri “blade” szerverek kombinációjából, valamint az igényesebb és összetettebb vállalati alkalmazásokhoz robusztus, nagy teljesítményű 2P és 4P “blade”-ekből áll.

Az új ProLiant Essentials szoftverrel és más innovatív tervezési megoldásokkal együtt a ProLiant BL szerverek példa nélkül álló adottságokat rendelkeznek, például a szerverek kivehetők és cserélhetők, automatikusan átállíthatók többszerveres használatra, és dinamikusan méretezhetők.

2002 első negyedévének elején, az alkalmazkodó infrastruktúra tervének megvalósítása során a Compaq további részletekkel szolgál a ProLiant Essential szoftverről és a ProLiant BL szervervonalról, valamint az ágazat fejlődését meghatározó egyéb technológiákról. A Compaq 2002-ben és utána is folytatja a ProLiant szerverek rendszerszoftver-képességeinek továbbfejlesztését.

Kulcsszavak: +céginfo szerver Compaq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50