Az MSZP levele a Matávhoz

Szalay Dániel, 2002. május 3. 18:44
Az MSZP véleménye is nyilvánossá vált a távközlési cég azon döntéséről, hogy megszünteti a Mindenkinek csomagot és a 150 Ft-os kedvezményt, melyet többen burkolt áremelésnek tartanak. Az MSZP Információs Társadalom Kabinetjének vezetője arra kéri a céget, gondolja át, valóban a legkisebb jövedelmű családokból akar-e hasznot húzni.
Mandur László, az informatikai tárca várományosának levele már a párt honlapján is olvasható:

"A Matáv Rt. a "Mindenkinek" kedvezményes Internet csomagjának megszüntetésével a legkisebb jövedelmű családokat, és családi vállalkozásokat hozza olyan helyzetbe, hogy többen kénytelenek lesznek lemondani az Internet használatáról, az információs társadalom által nyújtott előnyökről. A közel 40 ezer előfizető ma sem azért választotta a világháló kényelmetlen éjszakai használatát, mert nem lenne igénye a sokkal komfortosabb, de sokkal drágább elérhetőségre, hanem azért, mert erre futotta a lehetőségeiből.

Reméljük, hogy a gyakorlatilag majdnem monopol helyzetben lévő, több tízmilliárdos profittal bíró távközlési szolgáltató átérzi annak a felelősségét, amit a hazai információs társadalom jövője érdekében óhatatlanul viselnie kell.

Bízunk benne, hogy a bejelentett döntést a Matáv Rt. vezetése még egyszer átgondolja, s megtalálja a megoldást a kedvezményes Internet szolgáltatás további biztosítására. Az olcsó Internet elérhetőség biztosítása érdekében az új kormány azonnali megbeszélést kezdeményez a távközlési szolgáltatókkal.

Mandur László, az MSZP Információs Társadalom Kabinet vezetője"

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50