Magyar szoftver sikere amerikai cégnél

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 15. 13:07
Februárban veszi használatba a magyar Axis Consulting által kifejlesztett ügyviteli szoftvert az amerikai érdekeltségű Alcoa CSI Europe.
Az Alcoa és az Axis együttműködése egy éve kezdődött, ekkor kötöttek szerződést értékesítési és gazdasági elemzésekre alkalmas, adattárház alapú, vezetői információs rendszer kialakítására. Az Axis által kifejlesztett vezetői információs rendszer képes az értékesítési és ügyviteli adatok összegyűjtésére a hat európai telepről, az adatok konszolidációjára, lekérdezésére, optimalizált tárolására. A rendszer külön előnye, hogy a felhasználóknak jelentések formájában képes publikálni az adatokat, s azonnali elemzési lehetőséget nyújt a döntések meghozatala előtt. A rendszer illeszkedik az Alcoa CSI globális informatikai elképzeléseihez is. Felépítésében és szolgáltatásaiban egy, az amerikai régió szakemberei által megalkotott, hosszú távú adattárház része. Az együttműködésnek nincs vége, s a magyar szakemberek már dolgoznak a vállalti információs rendszer egyéb folyamatait feldolgozó, rögzítő és csoportosító program kidolgozásában. A jelenlegi fejlesztésben az Axis szakemberei mellett spanyol és német szakemberek részvételével nemzetközi szakértői csapat vesz részt.

Az Alcoa CSI Europe az alumíniumgyártás piacvezető vállalata, része az Aluminium Company of America-nak. A cég műanyag és alumínium kupakok, valamint a hozzákapcsolódó gyártó eszközök előállítására szakosodott. Európában hat országban rendelkezik telephellyel, Magyarországon kívül Spanyolországban, Németországban, Oroszországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban.

Az Axis Consulting 2000. tavaly januárban az Axis cégcsoport tagjaként alakult. Profilja az egyedi alkalmazások, az adattárház alapú vezetői információs rendszerek kivitelezése, valamint saját fejlesztésű, kész szoftverek adaptációja és bevezetése az ügyvitel, a kontrolling, a minőségbiztosítás, az ingatlan és egyéb műszaki nyilvántartásokban. Főbb referenciái: MATÁV, MALÉV, Magyar Posta, Paksi Atomerőmű Rt, British American Tobacco.

Kulcsszavak: Axis ügyvitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50